Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

De-ale plebiscitului

Inteleg eu ca tot tiganu-si lauda ciocanu, da`nici sa vina fitece fesenist sa-mi spuna mie ca o "majoritate confortabila" si-a dat recent votul pentru minunatia lui de Constitutie. Pe care d-nii Iliescu, Iorgovan si altii, lesinind de placere, nu prididesc s-o califice drept "biruinta istorica, mareata ctitorie, apogeu democratic" s.cl.

Si asta pentru ca, intr-adevar, votul de la 8 decembrie nu-i deloc asa o gaura in cer cum se straduiesc unii sa ma convinga. Concret, in procente vorbind, la urne s-au prezentat 66% dintre alegatori, din care 77% au votat pentru. Rezulta ca nu au aprobat Constitutia decat 51% dintre cetatenii romani cu drept de vot. Asta in timp ce singurii gestionari ai procentelor au fost FSN-ul si IRSOP-ul. Care nadajduim ca nu au praduit draga de Constitutie de prea multe sutimi.

P.S. Scapat din ochi de nen`su Sasa Barladeanu, Dan losif a dat, in chestiune, si mai rau cu oistea-n gard. Taman in Dimineata (14-15 decembrie curent), dupa ce recunoaste ca "...fara sa vreau, practic, am semnat Constitutia Romaniei", acesta conchide ca documentul cu pricina a fost votat ".... de 77 la suta din populatia Romaniei." Bravos, d-le Iosca! (Revista Alianta Civica, 19-25 noiembrie 1991)


De-ale plebiscitului, articol publicat in perioada 1990-1998