Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Cei care "fac totul"

Sunt cateva luni bune - bune si nu prea - de cand si la emisiunea "Viata Satului" se minte de ingheata apele. Dupa ce profesionistii au fost alungati si de aici, sef de redactie a fost pus un servitor de-al d-lui Iliescu - Alexandru Popescu (Nucu Popescu, cum ii place lui sa se razgaie pe generice).

Toata lumea vede in ce necazuri se zbat azi la noi taranii, numai pentru d-l Popescu negru-i alb si agricultura infloritoare. Din emisiunea lui, taranul, tot mai costeliv si mai netelegenic, a fost izgonit de tot soiul de gusati si activisti cu ceafa groasa. Telegenici si smecheri foc. Pentru ei, in agricultura s-a "facut totul" si rezultatele sunt "bune si foarte bune". Si ar fi inca si mai bune de ar mai termina odata Banca asta Mondiala cu pretentiile ei nazuroase. Vorba redactorului emisiunii - vorba apasata, de majur de manutanta: Banca sa deie banii si apoi sa-si vaza de trebile ei.

Stai si te intrebi daca oamenii acestia chiar cred ce spun. Si daca nu, azi cine i-o mai obliga sa creada una si noua sa ne spuna alta, sa ne minta adica? (Romania libera, 6 ianuarie 1995)


Cei care "fac totul" , articol publicat in perioada 1990-1998