Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Mosia d-lui Temesan

Auzisem si eu, cu cateva luni in urma, ca Adrian Paunescu a luat-o iarasi cu cenaclul prin tara. Invatat sa nu ma mai mir de nimic, m-am intrebat atunci doar daca fara milioanele UTC-ului o sa-i mai mearga. Dulce naivitate...

In ziua de 12 aprilie curent, liderul PSM a poposit si la Targoviste. Reprezentatia, imi spun martori oculari, a fost de fapt un miting electoral care a costat pe putin 20 de milioane de lei. Incasari nu s-au facut, show-ul consumindu-se in piata. Si apoi, sa fi vrut sa vinzi bilete n-aveai cui: o suta, doua de trecatori, atrasi de larma unor lozinci pe care parca le mai auzisera candva, nu puteau fi, evident, un public solvabil.

Si atunci, cine a platit? In numarul 17 al saptamanalului Totusi iubirea, intr-o caseta purtand titlul "BRCE, din nou la inaltime", fiul sefului socialist scrie negru pe alb ca "manifestarea" de la Targoviste a fost posibila datorita "sprijinului pe care l-am primit din partea BRCE, prestigioasa institutie" (cred si eu - n.n.) "condusa de presedintele Razvan Temesan". Asadar, d-l Temesan sponsorizeaza din banii publici - BRCE fiind, totusi, o banca a statului roman si nu mosia domniei sale - manifestatii politice cu caracter electoral. Asadar, in vreme ce ne plangem la FMI si la Banca Mondiala ca nu avem bani de reforma, milioanele "prestigioasei institutii" sunt tocate pe interese de partid.

De asta ce mai ziceti, d-le Iliescu? Sau dumneavoastra nu va bagati? Dumneavoastra sunteti sarac si cinstit, nu? (Romania libera, 26 aprilie 1995)


Mosia d-lui Temesan, articol publicat in perioada 1990-1998