Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Dilema d-lui procuror general

Recent, senatorul Comeliu Vadim Tudor l-a acuzat pe generalul-maior Dumitru lliescu, seful SPP, de comiterea unor fapte grave: furt, fals si uz de fals, abuz in serviciu, adulter si altele. Peste numai doua zile, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, generalul lliescu a respins acuzatiile. In plus, el a sugerat ca gestul senatorului este o razbunare, pentru ca "dansul (senatorul - n.n.) a avut o rugaminte la mine, pe care nu i-arn indeplinit-o. M-a rugat sa trec din corpul maistrilor militari in corpul ofiterilor un lucrator de-al nostru, care-i asigura protectia. Persoana respectiva nu indeplineste insa conditiile pentru o asemenea trecere".

Acum, ori Vadim Tudor are dreptate si generalul lliescu va trebui sa raspunda pentru infractiunile savarsite, ori dreptatea este de partea generalului si senatorul se face vinovat de calomnie si trafic de influenta.

In orice caz, eu unul sunt sigur ca Justitia isi va face datoria. Ma auziti, chiar ma auziti, d-le Procuror General? (Romania libera, 30 mai 1995)

Dilema d-lui procuror general, articol publicat in perioada 1990-1998