Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Precizari la o dezinformare a lui Michael Shafir

La data de 27 septembrie 2007, în urma unui text publicat de Michael Shafir în revistele Tribuna si E-Leonardo, am transmis celor doua publicatii precizarile de mai jos, care nu au fost publicate.

Redactiei Tribuna
400091 Cluj-Napoca, str Universitatii nr 1
E-mail: redactia@revistatribuna.ro

Domnule redactor-sef,

Recent mi-a fost semnalat faptul că în Suplimentul Tribuna Documenta din 1-15 martie 2007, în textul "Raportul Tismaneanu: Note din public si din culise", Michael Shafir a scris că "Paul Goma fusese dezinformat de catre amicul sau Valerian Stan" cu privire la o acuza de pozitii negationist-antisemite pe care Vladimir Tismaneanu i-ar fi adus-o într-un interviu în revista Timpul din Iasi.

Este adevarat ca la data de 31 martie 2006 d-l Paul Goma consemnase în "Jurnalul" sau ca eu i-as fi semnalat interviul în care Vladimir Tismaneanu îi aducea pretinsa acuza. Ulterior, însa, împreuna cu d-l Goma am clarificat că mentiunea care ma viza fusese facuta dintr-o neîntelegere: nu eu îi semnalasem textul în cauza. Drept urmare, la data de 10 mai 2006 scriitorul în exil a facut în "Jurnalul" sau, în mod indubitabil si cât se poate de explicit, corectia care se impunea (a se vedea Paul Goma, "Jurnal 2006", paginile 173-174, la http://paulgoma.free.fr/).

Faptul că la un an dupa clarificarea acestui episod Michael Shafir se refera la el în alti termeni decât cei ai adevarului ma face sa ma întreb cu ce intentii a procedat astfel colaboratorul dvs (stiut fiind bine si faptul că M Shafir este un cititor constant al "Jurnalelor" lui Paul Goma, asa cum rezulta inclusiv din textul publicat în revista dvs).

Va rog sa publicati aceste precizari.

Cu multumiri,
Valerian Stan

23 septembrie 2007Redactiei E-Leonardo

Domnului redactor-sef Ovidiu Pecican
E-mail: pecolino59@yahoo.com


Domnule redactor-sef,

În numarul 11/2007 al Revistei E-Leonardo, în textul "Raportul Tismaneanu: Note din public si din culise", Michael Shafir a scris că "Paul Goma fusese dezinformat de catre amicul sau Valerian Stan" cu privire la o acuza de pozitii negationist-antisemite pe care Vladimir Tismaneanu i-ar fi adus-o într-un interviu în revista Timpul din Iasi.

Este adevarat că la data de 31 martie 2006 d-l Paul Goma consemnase în "Jurnalul" sau că eu i-as fi semnalat interviul în care Vladimir Tismaneanu îi aducea pretinsa acuza. Ulterior, însa, împreuna cu d-l Goma am clarificat că mentiunea care ma viza fusese facuta dintr-o neîntelegere: nu eu îi semnalasem textul în cauza. Drept urmare, la data de 10 mai 2006 scriitorul în exil a facut în "Jurnalul" sau, în mod indubitabil si cât se poate de explicit, corectia care se impunea (a se vedea Paul Goma, "Jurnal 2006", paginile 173-174, disponibil la http://paulgoma.free.fr/).

Faptul că la un an dupa clarificarea acestui episod Michael Shafir se refera la el în alti termeni decât cei ai adevarului ma face sa ma întreb cu ce intentii a procedat astfel colaboratorul dvs (stiut fiind bine si faptul ca M Shafir este un cititor constant al "Jurnalelor" lui Paul Goma, asa cum rezulta inclusiv din textul publicat în revista dvs).

Va rog sa publicati aceste precizari.

Cu multumiri,
Valerian Stan

23 septembrie 2007

Ceea ce a facut M Shafir în 2007 a fost cu atat mai regretabil cu cat în cursul anului 2006, printr-un post-scriptum la articolul "<Paul Goma antisemit> - un lot select", adusesem si eu clarificarile care se cuveneau.


Precizari la o dezinformare a lui Michael Shafir, articol publicat in anul 2007