Valerian Stan
Credo ergo sum
„Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar sufletul nu pot să-l ucidă!”

Tucalarii

Trecuse cam mult, recunosc, de cand nu mai vazusem pe cineva sa linguseasca in public Guvernul. Zilele acestea insa lucrurile s-au normalizat iar.

Intr-unul din cotidianele de sport, Dumitru Dragomir a scris recent despre "aportul Guvernului" la calificarea nationalei de fotbal: "Premierul Vacaroiu si ministrul Florin Georgescu, doi fosti fotbalisti, i-au incurajat verbal si financiar pe tricolori", in timp ce "secretarul general Viorel Hrebenciuc a avut grija de cei patru componenti de la Steaua". Asadar, de-aia s-a calificat Romania la europene...

La randul lui, Valentin Silvestru, un fel de Dulea al umorului romanesc din timpul lui Ceausescu, a declarat acum doua zile ca de greva actorilor nu-i Guvernul de vina. Din studiourile unui post particular de televiziune - va spunem noi care, daca mai face chestii de-astea - el a decretat, cu un aer savant, ca protestul in cauza a avut determinari politice.

Avea dreptate Blaga cand spunea (cred ca el spunea) ca prostul cel mai prost e prostul afectat de filosofie. (Romania libera, 23 noiembrie 1995)


Tucalarii, articol publicat in perioada 1990-1998