Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Tucalarii

Trecuse cam mult, recunosc, de cand nu mai vazusem pe cineva sa linguseasca in public Guvernul. Zilele acestea insa lucrurile s-au normalizat iar.

Intr-unul din cotidianele de sport, Dumitru Dragomir a scris recent despre "aportul Guvernului" la calificarea nationalei de fotbal: "Premierul Vacaroiu si ministrul Florin Georgescu, doi fosti fotbalisti, i-au incurajat verbal si financiar pe tricolori", in timp ce "secretarul general Viorel Hrebenciuc a avut grija de cei patru componenti de la Steaua". Asadar, de-aia s-a calificat Romania la europene...

La randul lui, Valentin Silvestru, un fel de Dulea al umorului romanesc din timpul lui Ceausescu, a declarat acum doua zile ca de greva actorilor nu-i Guvernul de vina. Din studiourile unui post particular de televiziune - va spunem noi care, daca mai face chestii de-astea - el a decretat, cu un aer savant, ca protestul in cauza a avut determinari politice.

Avea dreptate Blaga cand spunea (cred ca el spunea) ca prostul cel mai prost e prostul afectat de filosofie. (Romania libera, 23 noiembrie 1995)


Tucalarii, articol publicat in perioada 1990-1998