Valerian Stan
Credo ergo sum
Fără Hristos viața noastră este fără sens, toate alergările și zbuciumul nostru sunt deșărtăciune și vânare de vânt.

Emulatiune

La sfarsitul saptamanii trecute, la emisiunea "Jocuri politice" de la Antena 1 au fost invitati din nou d-nii Cunescu si Adrian Severin, doi dintre amicii politici ai d-lui Petre Roman. Imi pare rau ca trebuie s-o spun, insa musafirii Antenei 1 m-au dezamagit. Eu imi inchipuiam - asemeni multor altor telespectatori, probabil - ca pentru Uniunea Social-Democrata PDSR-ul este principalul adversar si nu Conventia Democratica. D-nii Severin si Cunescu m-au contrazis impetuos.

Dupa ce s-au ocupat de o asa-zisa "monstruoasa coalitie" pe care Conventia ar fi facut-o (sau, ma rog, o va face - nu e foarte sigur) cu PDSR-ul si de "lipsa de modernitate a liberalilor din CDR", colegii d-lui Roman au trecut la PNTCD. Si asta pentru ca in ultimul timp, nu stiu daca ati observat, nu-i om politic ori ziarist serios care sa nu injure barem o data partidul lui Maniu si Coposu. A zis mai intai, deci, d-l Severin: "PNT-ul vrea sa reia istoria de dinainte de comunism" (sa aduca Regele, adica, o teorie mai veche a d-lui lliescu), pentru ca, la doar cateva minute, camaradul sau sa-l completeze dialectic (materialist-dialectic chiar), citez: "Taranistii au abandonat ideile monarhice, tradindu-l pe Rege". Am incheiat citatul.

A inteles cine-a vrut ce-a putut... Cat despre moderatori, doar emulatia interlocutorilor lor cred ca i-a impiedicat sa bage de seama ce mari gugumanii se spusesera de fata cu ei.

Asa credeti dumneavoastra, d-le Roman, ca o sa castige Opozitia alegerile? (Romania libera, 30 iulie 1996)

Emulatiune, articol publicat in perioada 1990-1998