Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Emulatiune

La sfarsitul saptamanii trecute, la emisiunea "Jocuri politice" de la Antena 1 au fost invitati din nou d-nii Cunescu si Adrian Severin, doi dintre amicii politici ai d-lui Petre Roman. Imi pare rau ca trebuie s-o spun, insa musafirii Antenei 1 m-au dezamagit. Eu imi inchipuiam - asemeni multor altor telespectatori, probabil - ca pentru Uniunea Social-Democrata PDSR-ul este principalul adversar si nu Conventia Democratica. D-nii Severin si Cunescu m-au contrazis impetuos.

Dupa ce s-au ocupat de o asa-zisa "monstruoasa coalitie" pe care Conventia ar fi facut-o (sau, ma rog, o va face - nu e foarte sigur) cu PDSR-ul si de "lipsa de modernitate a liberalilor din CDR", colegii d-lui Roman au trecut la PNTCD. Si asta pentru ca in ultimul timp, nu stiu daca ati observat, nu-i om politic ori ziarist serios care sa nu injure barem o data partidul lui Maniu si Coposu. A zis mai intai, deci, d-l Severin: "PNT-ul vrea sa reia istoria de dinainte de comunism" (sa aduca Regele, adica, o teorie mai veche a d-lui lliescu), pentru ca, la doar cateva minute, camaradul sau sa-l completeze dialectic (materialist-dialectic chiar), citez: "Taranistii au abandonat ideile monarhice, tradindu-l pe Rege". Am incheiat citatul.

A inteles cine-a vrut ce-a putut... Cat despre moderatori, doar emulatia interlocutorilor lor cred ca i-a impiedicat sa bage de seama ce mari gugumanii se spusesera de fata cu ei.

Asa credeti dumneavoastra, d-le Roman, ca o sa castige Opozitia alegerile? (Romania libera, 30 iulie 1996)

Emulatiune, articol publicat in perioada 1990-1998