Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Restauratia

Mare trebuie sa fi fost uimirea telespectatorului, cu deosebire a celui militar, cand, mai zilele trecute, poznasa noastra Televiziune i-a mijlocit reintilnirea cu d-l general Lucian Culda. Pentru cei care inca nu stiu, voi spune ca telegenicul personaj e un activist comunist cu vechi state de plata prin cazarmile armatei noastre populare. Revolutia l-a prins dascal sef de marxism-leninism in Academia Militara.

Odata cu abolirea, si in armata, a muncii cu gura, crezusem ca d-l general, cuprins de rusine, va absenta pentru o vreme din viata publica a ostirii.

Se vede insa treaba ca ne-am inselat amarnic. Domnia sa este astazi, dupa cum ne-a instiintat TVR, nici mai mult nici mai putin decat adjunctul ministrului si Sef al Inspectoratului Invatamantului (de partid?) si al Culturii (socialiste?). Departamentul rebotezat de la care rascoala din decembrie il rasturnase pe generalul Ilie Ceausescu.

Iata cum, incet-incet, aparatul partidului unic este la un pas doar de deplina refacere. Mai intai lliescu, apoi Verdet, acum Culda. Si asa mai departe... (Revista Alianta Civica, 12 august 1991)

Restauratia, articol publicat in perioada 1990-1998