Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Situațiunea (CXLIII)

De aproape două săptămâni tragedia dramatică de la Caracal ne-a dat peste cap. Doamnele patriei refuză să mai gătească și și-au abandonat datoriile materne și conjugale. Deși în tot ceasul ne paște sfârșitul apocaliptic al unei nații mesianice, ele nu mai vor să plece din fața televizoarelor. Numai americanii, nemții și Securitatea ne mai pot salva.
*
Hrănită de Dragnea din bucata lui de pâine, d-na Viorica i-a dat Sasului la rectificare un porcoi de bani. Cherchez la femme infâme.
*
S-a aflat mobilul crimelor lui Gheorghe Dincă. În buzunarele monstrului din Caracal a fost găsit un bilețel pe care scria "Vrem spitale, nu catedrale!"
*
10 august 2018 a avut și un alt mare obiectiv, din păcate atins parțial: de a-i învrăjbi încă o dată pe românii neatenți (în acel caz pe cei din țară cu cei plecați la muncă în afară).
*
Răsturnare de situație în scandalul Caracal, în care o implicare ruso – nord-coreeană este în curs de investigare de către ziaristul independent Dan Tapalabă.
*
Răpirea din serai, Răpirea din Irak, Răpirea din Caracal.
*
Că pe Geoană numai Moș Nicolae l-a putut pune șef la NATO cred că ar putea rezulta și din cele ce am scris în revista New York Magazin din 9 mai 2012: "Mulţumită dezvăluirilor Wikileaks, ştim deja demult că, printr-o notă secretă din 30 noiembrie 2009, d-l ambasador Gitenstein a prezis, cu o precizie ce i-ar fi făcut invidioşi până şi pe profeţii biblici, cele ce aveau să se întâmple, peste o săptămână, în turul doi al alegerilor noastre prezidenţiale. Mulţumită aceloraşi dezvăluiri, ştim că d-l ambasador îşi dorea foarte tare ca Traian Băsescu să obţină un nou mandat la Cotroceni – întrucât, scria el în nota trimisă la Washington, spre deosebire de contracandidatul Geoană, Băsescu ar fi fost mai sigur, citez, în <a sprijini SUA în orice dezacord grav cu Bruxellesul, Parisul sau Berlinul>. Drept pentru care, dat fiind că scrutinul urma să aibă loc pe 6 decembrie, d-l Gitenstein şi-a lustruit frumuşel ghetele, şi-a pus o dorinţă şi a făcut următoarea profeţie: <Geoană pare gata să-l detroneze pe Băsescu, însă o gafă a sa, combinată cu o lovitură de ultim moment a lui Băsescu, va schimba situaţia foarte rapid.> Ce a urmat ştim: în noaptea de dinaintea confruntării finale, Geoană l-a vizitat în ascuns pe unul dintre cei mai rău famaţi afacerişti [Sorin Ovidiu Vantu], Băsescu <a aflat> iar a doua zi a dat lovitura pe mâna contracandidatului <gafeur>. Morala celor de mai sus îmi pare a fi mai ales că, dacă toate acestea nu s-ar fi întâmplat în chiar ziua darnicului Moş Nicolae, amatorii de scenarii sigur s-ar fi repezit să acuze, calomnios, că d-l ambasador şi Guvernul domniei sale au primit minunatul cadou nu de la cine vedem bine că l-au primit ci de la mai nu ştiu ce servicii secrete <partenere strategic>"
*
Cea mai mare organizație civică de după 89, Alianța Civică, s-a raportat republican la Monarhie pentru că VIP-urilor ei, cu dosare groase în arhive, Sistemul nu le-a permis altfel.
*
Hamlet? Un fost finalist la Wimbledon sau ce? Ar trebui s-o lămuresc că poate nu mă mântuiesc altfel.
*
Să-i fie rușine celui ce-ar putea gândi că la Caracal rulează un lung metraj securist.
*
Mai multe cuvinte, mai multă deșărtăciune; și totuși încă nu mă învăț minte.
*
În 2014 au avut loc ultimele alegeri prezidențiale din România.
*
În Republica procurorilor și a Securității, am la ICCJ (condusă de Tarcea) un proces cu Parchetul de pe lângă ICCJ și cu SRI. Când mă gândesc cam ce judecată va mai fi și asta îmi vine să mă piș pe mine de râs.
*
Surse de încredere informează că zilele trecute d-na Viorica ar fi fost în vizită la Baza militară de la Deveselu într-o ținută neobișnuit de sexy.
(activenews.ro, 4 august 2019)


Situațiunea (CXLIII) , articol publicat in anul 2019