Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Zodia virusului și altele (VI)

*Andrei Pleșu, Ayatolahul dilemelor și cremelor de zahăr ars, a dat la un moment dat (31 august 2010) un interviu revistei 22, revistă vrând să lămureasca ea o dată pentru totdeauna ce sunt ideologiile astea și ce vor ele de fapt. Pentru că interlocutorul părea să nu fi pătruns adâncurile unui expozeu ce deja amenința să-i epuizeze reportofonul, îl interpelează brutal pe Ayatolah: Dacă ideologiile sunt periculoase, cum spuneți, ce-i de făcut, dvs cum ați procedat cât ați fost în politică? Iar ce-a urmat a scuturat în noapte, dintr-un cireș, mai multe lubenițe coapte: “Eu nu pot să acţionez dacă nu ştiu exact ce vreau, dacă nu percep exact harta pe care urmează să mă mişc, dacă nu am o imagine clară a ţintei şi a strategiei mele. Sunt născut în zodia Fecioarei şi Fecioarele aşa sunt! Au nevoie de cristalinitate, de limpezime, nu se pot mişca pe un fond de haos”.

*„În Studioul 4 al Televiziunii Române Libere suntem anunțați că apa potabilă a fost contaminată cu viruși, care trag din toate pozițiile.”

*Numai după ce mi-a apărut articolul precedent am aflat că soția lui Paul Goma a ales să fie și ea, anterior, incinerată. Creștin fiind, îmi pare rău de alegerea lor. Dar nu am dreptul s-o judec, ci, dacă chiar sunt creștin, am datoria să mă rog pentru ei.

*Alegerile anticipate sunt atunci când te pregătești de ele, vine Covidul iar tu pici de fraier.

*Circulă zvonul că Streinu-Cercel ar fi mai mult securist decât doctor. Hai că la ăsta și la Băsescu chiar nu mă așteptam...

*TVR, această unealtă a răului din zorii comunismului la zi, alege să fie și ea un megafon ce amplifică frica profețind Apocalipsa.

*Nu UE trebuie să dispară, cum se cere tot mai des, ci aceia care au adus-o aici, ideologii răului: Merkel, Macron etc. După cumn nu România trebuie să dispară, ci aceia care au adus-o aici.

*Zilele trecute a fost ziua fostului Principe Nicolae. Îi doresc, aici, ce însuși își dorește. Aș fi vrut să-i adresez direct o urare. Din păcate, însă, nici până azi nu știu ca el să fi avut un gând de regret pentru tulburarea ce a făcut-o, în clipe grele, bunicului său, Familiei Regale, mamei sale înseși. Și chiar și celor care credem cu tărie că România poate să aibă viitor numai redevenind Regat.

*Google, agentura globalismului ideologic, a luat-o și el cu "Stai acasă!". Curând o va începe și Facebook, ca lucrurile să fie și mai clare.

*Aha, deci de asta o apucaseră grijile de deținuții cu pedepse până-n 7 ani pe Alina Gorghiu. Fostul amant Bogdan Olteanu fix atâția are și el de făcut. Frumos, mironosiță perversă... Pentru că a protestat împotriva colegei sale, Ludovic Orban are de la mine o bilă albă.

*De ceva timp am început să fac și mătănii. Însă pe la 50 era să mă las, dezamăgit că pe covor nu se vedea niciun semn că s-ar toci.

*Mai marii globalismului ideologic privesc prost că SUA lui Trump nu doar le scapă de sub control dar mai sunt și pe cale să aibă relații bune cu Rusia nesupusului Putin. Apropo, acum putem înțelege perfect de ce democrații neo-marxiști ai lui Clinton-Obama au lansat campania furibundă Russiagate din prezidențialele precedente. Cât ne privește pe noi românii, bunele relații SUA-Rusia nu ne pot fi decât benefice dacă vom trata cu seriozitate și lealitate asigurarea repetată a actualului Guvern de la Washington că „România nu are un prieten mai bun decât SUA”.

*Dumnezeu ne spune răspicat că fără El nu putem face nimic, nici măcar să respirăm o singură dată, iar unii rătăcesc crezând că se pot păzi și vindeca de boli fără El. Despre directorii de opiniune și șefimea Patriei nici nu mai vorbim...
(activenews.ro, 6 aprilie 2020)


Zodia virusului și altele (VI) , articol publicat in anul 2020