Valerian Stan
Credo ergo sum
"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi."

Zodia virusului și altele (VII)

*Sunt semne că Donald Trump se află în fruntea unui curent internațional pentru o altă ordine mondială, bazată pe suveranitatea statelor și pe standarde echitabile în relațiile dintre ele. Dacă aceasta va reuși, vom afla între destule altele că globalismul neo-marxist ateist a funcționat mulțumită mai ales unei rețele de servicii secrete statale de factura Securității noastre trădătoare. Rețea care în atot-puternicia ei a impus șefi de state și guverne, i-a repus în funcții pe cei înlăturați de popoare (cazul-școală Băsescu). Votul oamenilor n-a mai contat, democrația a ajuns o caricatură, o fantoșă manipulată prin sondaje de opinie, exit poll-uri etc. Sondajele de opinie și exit poll-urile nu mai au de mult rostul de a cerceta opinia publică și opțiunile electorale, ci de a le determina. Cam de două decenii, această diabolică rețea a făcut ca în majoritatea țărilor pe care le controlează strict, rezultatele electorale să fie impuse prin exit poll-uri cu rezultat prestabilit, operă a unor „companii private” aflate sub controlul serviciilor secrete – servicii care mai nou se implică la vedere până și în centralizarea (și "prelucrarea") rezultatelor votării. Răul acestor din urmă ani poartă și nume, pe unele știindu-le deja bine: Clinton, Soros, Merkel, Macron.

*Preafericitul și-a trimis purtătorul de cuvânt să ne spună că în Noaptea Învierii nu avem voie la biserică, date fiind interdicțiile dictate de autorități. Așa comunicați, Preafericite, cu poporul cel binecredincios în asemenea momente? Și de unde această ascultare oarbă și timorată de Securitate, Preafericite și Preasfințiți Părinți membri ai Sfântului Sinod? Oricine se poate duce când și cât vrea în supermarket-uri iar în biserică absolut nimeni nu poate intra nici să-și ia anafură sau agheazmă? Vi se pare corect așa ceva? Iar dacă nu, nu e rostul Ierarhiei să dea oamenilor cel puțin o explicație?

*„Eu am solicitat ca în fiecare județ toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect coronavirus și să avem în continuare o evaluare a lor completă” (ministrul Sănătății Nelu Tătaru, conform Pro Tv, 5 aprilie 2020). Așa deci, cel mai probabil pentru ca statisticile să fie umflate și să justifice post-factum propaganda apocaliptică, măsurile aberante luate și factura finală, cel mai probabil umflată și ea aberant. În sfârșit, nu exclud ca decizia să fi fost impusă de șefii ministrului, iar el, posibil în dezacord cu ea, a făcut-o publică (știu sigur că Tătaru e din cu totul alt aluat decât predecesorul Victor Costache).

*Dacă Dumnezeu a îngăduit ca la Slujba de Înviere să nu participe (nici) creștinii ortodocși, rămâne de văzut dacă Sfânta Lumină va coborî anul acesta.

*Un comunicat ulterior al Cancelariei Sfântului Sinod (din care voi reproduce un pasaj) ni s-au dat indicații cum să ne purtăm în Noaptea Învierii. Pe site-ul Patriarhiei se face precizarea că textul “a fost aprobat” de Părintele Patriarh. Aprobat? Dar de scris cine l-a scris? Pentru că el exhală un aer de cazarmă puturoasă, de unitate a Securității. Să se fi ajuns cumva la o atât de agresivă imixtiune a Statului ateist în treburile Bisericii? Incredibil text! „La ora 00:00 din noapte, în timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, credincioșii mireni, având candelele aprinse, pot ieși la ferestre și balcoane sau în curțile caselor lor, adresându-se unul către altul, de la distanța de 2 m, cu salutul pascal Hristos a înviat! și răspunsul Adevărat a înviat!, fără a deranja pe alți vecini care nu doresc să participe la această sărbătoare.”

*Când oamenii nu știu ce va mai fi mâine (dacă va mai fi), a-i opri de la spovedit și împărtășit e răul suprem. Doamne, miluiește-ne!

*Încă un gând la trecerea dincolo a lui Paul Goma. Se știe că în ultimii ani ai vieții i-a fost adusă acuza de antisemitism; cel mai trist, din partea unor „conaționali” precum Gabriel Andreescu, Dan Pavel etc (iar prin publicațiile lor, unii ca Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor, Liviu Antonesei). Ce nu prea știe lumea e că numiții răspândeau murdării pregătite de Securitate cu aproape 45 de ani în urmă. Încă din anul 1977, pentru discreditarea lui Goma, care dăduse o lovitură bună Sistemului tiranic ceaușist prin solidarizarea cu Charta 77 din Cehoslovacia. După 1989, în dosarele burdușite ale Securității a fost găsit inclusiv un plan de măsuri din 1977 în care stă și azi scris negru pe alb: "Să fie lansată acuzaţia de antisemitism, făcând apel la evrei individual şi la Statul Israel, cu care ne aflăm în bune relaţii".
(activenews.ro, 10 aprilie 2020)


Zodia virusului și altele (VII), articol publicat in anul 2020