Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLIII)

În anii ’90, colaborator extern fiind, contribuiam cu texte la Cotidianul lui Rațiu. Și vedeam cum tot acolo scria și unul Radu Tudor, ale cărui texte aveau mai mereu o tentă pro-guvernamentală spre securism. Prin anii 2000 am aflat o chestie ciudațică spre dubioasă: ziarul funcționa într-o clădire a Ministerului Apărării. Iar peste timp, când mi-am dat seama că acel Radu Tudor e fix “analistul militar” care acum combătea la tv-ul generalului DIE Voiculescu, și o făcea  chiar ca un colonel de Securitate, sinapsele mele au început să facă precum artificiile de la Revelion. Dar m-am cam luat cu altele până acum vreo lună când m-am hotărât să pun niște întrebări la Ministerul Apărării. Și le-am pus pe 16 decembrie trecut. Cand l-am rugat pe ministrul Dîncu să mi se spună dacă împricinatul a încasat sume de bani din fondurile armatei. Mi s-a  spus la scurt timp că termenul legal (de 24 de ore, în cazul ziariștilor) va fi depășit întrucât momentan informația nu e disponibilă și trebuie făcute verificări. Apoi mi se răspunde hăt peste 12 zile că “din informațiile primite de la structurile Ministerului Apărării Naționale rezultă că domnul Radu Tudor nu a încasat sume de bani din fondurile instituției noastre”. Dacă ziceți voi, o fi - îmi spun. Însă peste câteva zile fandacsia mă încearcă iar. Dar oare de la care “structuri ale Ministerului Apărării Naționale” mi-a fost mie livrată informația? De la Muzicile militare, de la Direcția cimitirelor militare? De la DGIA (serviciul secret al Ministerului)? - că de fapt bănuiala mea cam pe aici era și este; în minte având și destulele rele în care acest serviciu a fost implicat în ultimii ani prin depășirea abuzivă a atribuțiilor legale, ca și răsunătorul caz al agentului ei acoperit Robert Turcescu. Așa că, să închei, am revenit la Minister, și încă mai aștept un răspuns - deși termenul legal a fost depășit cu alte șase zile. Dar, apropo, în urmă cu câteva zile, după ce l-a vârât în rahat până la gât pe Chireac (pe care l-a dovedit de scursură securistă), ziaristul Horațiu Rădulescu a anunțat că la rând e Radu Tudor. Care serile trecute ce emisiune credeți că a făcut, hodoronc-tronc? Amenințarea  antisemitismului din România. Asta pentru ca mâine, poimâine să zică: Vedeți voi cine sunt cei m-au băgăt în rahat? Antisemiții pe care i-a deranjat emisiunea mea. În sfârșit, să nu-l uităm nici pe Mihai Gâdea, tot din organigrama generalului DIE, cu al său „Cine îl atacă pe Radu Tudor îmi atacă familia. E fratele meu”.

*În ediția din 6 ianuarie,
  The Washington Times informează despre un nou sondaj, care arată că 76,8% dintre respondenții din toate afilierile politice cred că „societatea și cultura americană se află într-o stare de decădere” - comparativ cu doar 9,8% care au apreciat „o stare de progres”, respectiv cu 13,4% au spus că nu sunt siguri. Ce consecințe concrete ar putea avea o asemenea situație ne e, sincer, și greu să ne gândim. Dar poate că până la urmă - în contextul de după alegerile fraudate masiv acum un an, și al degradării incredibile mai ales a statalității țării - această veste poate să aibă și o parte foarte bună.

*Cei care se fac frate cu dracul ca să treacă puntea ar trebui să fie atenți ca nu cumva puntea să ducă direct la cazanele cu smoală.

*În urmă cu trei zile, Guvernul chinez şi-a exprimat sprijinul pentru intervenţia militară condusă de Rusia în Kazahstan, menită să pună capăt protestelor antiguvernamentale care au zguduit timp de mai multe zile această ţară din Asia Centrală, bogată în petrol. „China susţine toate eforturile care ajută autorităţile din Kazahstan să pună capăt haosului cât mai repede posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez. Așadar solidaritatea celor două state constituie deja o realitate care anunță să aibă un impact major asupra lumii de azi și de mâine. Și ce fac liderii vestici în aceste timpuri? Își poartă propriile popoare în rătăciri neo-marxiste demolatoare.

*E clar că aparatul de propagandă si diversiune al Sistemului ticălos "post-comunist" s-a bazat mult în "presă" pe indivizi ca Chireac, CTP, Radu Tudor etc. Faptul că unii sunt dinamitați în chiar aceste zile ne spune că cineva (nu neapărat conducători politici - sau în orice caz nu doar ei) s-a supărat rău de tot pe acest Sistem și pe oamenii lui. Cred că în perioada următoare vom vedea și alte multe lucruri spectaculoase.

*Noaptea e un sfetnic bun numai când are cu cine.

*Cu ceva timp în urmă îndrăgisem pe Facebook o persoană, cu care rezonam binișor pe varii teme. Și cu care tocmai tratam chestiuni... introductive. Și cum sunt eu mai mereu vraiște cu gândurile, persoana, de o rigoare și coerență logică ce ar exaspera pe oricine, mă tot întreba din când în când: Dar cu asta ce-ai vrut să zici? Și, odată, pe când am văzut că nu mă mai întrerupe, i-am răspuns: "Aveam șapte ani și stăteam sub un măr din grădina casei din sat. Era Sfânta Maria Mare. Din când în când din pom cădea câte un măr. Și eu mă gândeam, ia să fac eu din căderea mărului următor, care e o chestie foarte banală, un lucru pe care să-l țin minte toată viața, oriunde și orice aș ajunge în lumea asta. Și uite așa căderea din pom a acelui măr e lucrul pe care-l țin minte cel mai bine, în absolut toate detaliile lui, din tot ce-am trăit mai mult de șaizeci de ani. Cam ăsta am fost și sunt de multe ori, un ciudat. Iar tu-mi ceri să explic de ce zic negrului alb și viceversa. Dar te-ai obișnui cu mine așa cum sunt, și m-ai îndrăgi pentru altele. Poate. Dar, taci, că nu mai e pe aici. Probabil că se uită la Netflix, că de mine i s-o fi luat. Însă eu nu știu nici ce-i Netflix, doar am auzit pe alții că în seara asta mă uit pe Netflix. Pe cuvântul meu dacă știu.
(activenews.ro, 9 ianuarie 2022)


Situațiunea (CCLIII), articol publicat in anul 2022