Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLIV)

*Cum v-am mai spus, tocmai am pe rol un proces împotriva lui Florin Cîțu - fost prim-ministru și actual președinte al Senatului, pentru infamia că cei ce nu recunosc pandemia și se opun vaccinării “sunt niște teroriști pe care trebuie să-i înlăturăm”. Și ce-mi face colegul lui de partid, ministrul Justiției Predoiu? Îmi  refuză de nouă zile accesul la dosarul electronic, în condițiile în care cererile de acest gen sunt procesate de pe o zi pe alta. Nu-i nimic, îmi fac eu timp și de o plângere penală împotriva acestui infam buldog băsist.

*-Cum adică rege? Și eu să nu mai aleg președinți?
-Dar tocmai i-ați înjurat pe toți.
-Și ce? Îi aleg și apoi îi înjur, că eu dacă nu înjur nu mă simt bine.

*Avem momente când tot felul de probleme și necazuri ne copleșesc până la limita deznădejdii și dincolo de ea? Am pierdut serviciul sau cel pe care încă-l avem pare deja nesigur? Problemele de sănătate se țin lanț? Ni se rupe inima că nu-i putem ajuta pe nepoți, pe copii, pe părinți? Pe vreunul din ei în vreo situație chiar dramatică? Cei de la care așteptam noi o mână de ajutor nu ne-o dau? Câștigăm prea puțin și avem cheltuieli cărora nu știm dacă le vom mai face față? Ne culcăm epuizați și ne trezim cu o sumedenie de griji pentru ziua ce abia începe? La serviciu și acasă toată lumea-i tot mai nervoasă? Ne întrebăm parcă tot mai des ce viață mai e și asta? Dacă e așa, atunci, ca în toate, nu-i altă ieșire decât Dumnezeu. Și în consecință să-L chemăm strigând la El - strigând, da - în fiecare necaz. Și să ne rugăm Lui cum putem. Cât putem să stăm mai mult cu gândul la El, și nu, obsesiv - categoric nu - la zecile de probleme care altfel ne vor copleși mintea și sufletul și ne vor îmbolnăvi trupul. Când gândurile ne asaltează, să le alungăm în secunda următoare, strigând: „Doamne, ajută-mă!” Iar apoi să repetăm cu gândul numai la El, cât putem mai mult: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!” Să le primim mulțumind și pe cele bune și pe cele rele. Și procedând astfel viața noastră se va schimba. Sufletul se va odihni și liniști, iar după un timp va căpăta pacea de sus. Când putem, să facem și un cât de mic bine cuiva care se află într-o situație și mai grea ca noi. Și Dumnezeu ne va da, încet, încet, și toate celelalte care de care avem nevoie.

*Cred că am mai spus-o, în intențiile lor diabolice, globaliștii sataniști au mers atât de departe cu abuzurile și cu crimele din acești doi ani de "pandemie" încât sunt în stare ca, în orice clipă, confruntați cu o eventuală revoltă a propriilor popoare, și vrând să-și scape pielea, să găsească un pretext pentru declanșarea unui nou război mondial. Cei cu credință, însă, nu avem de ce ne teme - cu noi este Dumnezeu.

*Maniere

E-naltă, cu picioare lungi,
Și coapsele-nfășate-n blugi,
Cu dresuri ce-n genunchi se văd,
Iar ochii de-un azur-prăpăd.

Un bust sculptat de o celestă mână,
Eden și iadul la un loc,
Două coline și o vâlcea se-ngână,
O, clipă, tu, rămâi pe loc!

Dar iată c-a pornit spre mine.
Pe când se-apropie tiptil,
Privesc și-aproape că leșin.
Ce zi mai e și azi, cu-atâta bine?

Smucește foaia și citește,
Se face-albastră și apoi roșește,
“Vai ție, pofticiosule  hilar,
De maniere tu nu ai habar?”

Din hârtiuță-n palme face-un boț -
Secunda cam un veac încremenește -
Și apoi spre mine pleac-un glonț
Ce fix în frunte mă lovește,
Și-mi trage-n coaste și un cot.

“Dar ce-i, Domniță?” - mă revolt,
„Te-am admirat platonic, asta-i tot,
Și nu te-am dezbrăcat de dresuri;
Și-i dreptul meu a scrie versuri”.

*Una din cele mai recente statistici pe această temă (Oxfam - ianuarie 2020) ne spune că cei mai bogați 1% din lume dețin de două ori mai multe bogății decât 90% din populația mondială. Iar polarizarea aceasta nebună nu e doar despre bogăție, ci mai ales despre putere, cum am văzut în special în ultimii doi ani - de când cu... "pandemia". Răul care a pus stăpânire pe lume pare deja prea mare și prea ireversibil (dat fiind cât are trebui să plătească pentru el autorii lui) - deci prea mare și prea ireversibil ca popoarele să se mai poată elibera ușor din el. (activenews.ro, 20 ianuarie 2022)

*
Drept de replică de la Ministerul Justiției și scurte precizări
În cursul zilei de ieri, după ce am publicat articolul care făcea referire inclusiv la faptul că de 9 zile nu am acces la unul din dosarele electronice de la Judecătoria Sectorului 1 (și tocmai - curios! - în cel în care l-am chemat în judecată pe președintele Senatului, colegul de partid al ministrului Justiției), MJ a trimis redacției un drept la replică. Fapt salutar în principiu, dat fiind că în ultimii ani autoritățile statului au dovedit o lipsă practic generalizată față de ce scrie presa - parcă pe ideea “Câinii latră ursul merge”. Colaboratorii ministrului Justiției susțin în principal că administrarea dosarelor ectronice este „în sarcina exclusivă a instanței de judecată și nu a MJ”. Numai că apoi ei dau detalii despre ce a comunicat Trbunalul București Ministerului despre problema în cauză. Tribunal care, ni se spune, administrează și dosarele ectronice ale Judecătoriei în cauză, și care a precizat Ministerului că totul ar fi fost în regulă. Ce nu spune MJ (și poate că chiar nu știe) e că eu, la 17 ianuarie (ora 12:33), după 6 zile de la data cererii de acces la dosar, văzând cu nu pot accesa dosarul, am sunat la registratura Judecătoriei (telefon 021.318.7703), registratură care a verificat dacă datele mele au fost introduse corect în sistem, și constatând că au fost, mi-a spus că pentru lămurirea situației trebuie să mă adresez MJ. Ceea ce am și făcut, în cursul aceleiași zile, cum reține și MJ în răspunsul său. Urmarea a fost că problema s-a rezolvat efectiv - iar MJ mi-a comunicat un răspuns - numai după alte 3 zile de așteptare a accesului la dosar (10 zile în total, deși practica e că accesul se asigură cam de pe o zi pe alta). Mai exact, MJ mi-a răspuns foarte prompt numai prin dreptul la replică, deci numai după  publicarea articolului care-l viza în mod critic. Și mi-a răspuns cu inclusiv explicațiile Tribunalului București - când, în situația în care atribuția administrării dosarelor electronice ar “aparține exclusiv instanței de judecată”, mi se părea firesc să mă îndrume sec către aceasta. (activenews.ro, 21 ianuarie 2022)


Situațiunea (CCLIV), articol publicat in anul 2022