Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

SUA, Rusia, Canada etc - încotro? (II)

*Administrația Biden tocmai a semnat un acord de 100 de milioane de dolari cu Taiwan pentru a-i spori capacitățile de apărare antirachetă, stârnind o reacție furioasă din partea Guvernului chinez. Ăștia par să țină neapărat să provoace un război, în Europa sau în Asia, de pe urma căruia speră să-și ridice țara din dezastrul în care au adus-o.

*Că Biden e un zombi, am convenit demult. Dar ce-o mai fi și cu Putin, care de vreo trei luni își tot vântură prin țară sute de mii de soldați - iar mai nou și prin Belarus. Pentru ce? Să mă ierte țarul kgb-ist dar asta-i ca și cum te-ai duce la femei degeaba.

*Biden i-a cerut colegului neo-marxist prim-ministrul canadian Trudeau (care abia aștepta asta, firește) să ia măsuri împotriva uriașului protest al camionagiilor întrucât acțiunile lor "obstrucționează călătoriile și comerțul dintre cele două țări". Așadar SUA au probleme peste tot în lume, cu Canada, cu China, cu Rusia șamd. Să ne amintim că, mutatis mutandis, cam așa s-au prăbușit și Imperiul Roman, Uniunea Sovietică etc.

*Generalul rus în rezervă Leonid Ivaşov Grigorievici, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), în prezent şeful unei asociaţii a ofiţerilor din întreaga Rusie, îi cere preşedintelui Vladimir Putin să se preocupe de problemele reale ale Rusiei ori să-şi dea demisia şi "să renunţe la politica criminală de provocare a unui război" în Ucraina. Generalul s-a adresat public lui Putin şi rușilor printr-un apel care se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi ţara vecină. El insistă pe situația grea în care se află Rusia, pe corupția guvernamentală foarte gravă, pe influența nefastă a oligarhiei la toate nivelurile și pe nemulțumirea din ce în ce mai mare a unei populații tot mai sărace.

*În hărmălaia asta pretins războinică dintre SUA și Rusia, observ că d-l Putin e preferatul tribunelor de pe la noi. Și într-un fel pot să înțeleg, la cum prestează de peste Ocean Biden. Însă cred că asta nu poate să justifice simpatia necondiționată pentru țarul KGB-ist. Un exemplu doar: el a acuzat România că deține rachete ofensive, anti-rusești, iar Ministerul român de Externe i-a răspuns cu evidentă bună-credință România îi oferă posibilitatea să verifice că lucrurile nu stau așa. Așa că, domnilor, lăsați-ne pe noi în plata Dumnezeului nostru, și nu ne mai amestecați toată ziua în gâlceava voastră regizată, de superputeri planetare închipuite.

*Departamentul de Stat tocmai a ordonat ca personalul care nu e strict necesar la Ambasada SUA din Kiev să fie evacuat, în timp ce Administrația Biden avertizează că o invazie rusă în Ucraina este din ce în ce mai iminentă. Din situația în care s-a ajuns deja, SUA vor ieși foarte prost chiar și dacă e vorba de o cacealma.

*Despre toată tevatura tensiunii din vecinătatea noastră cred că trebuie spus totuși și că președintele Putin a cam fost capul răutăților. Și mă refer mai ales la agresiunea împotriva Ucrainei și la anexarea samavolnică a Crimeii, în urmă cu șapte ani. Iar planurile belicoase ale prezidentului rus au fost reluate în urmă cu circa trei luni când a concentrat la granița cu Ucraina aproape 100.000 de militari. De aceea personal văd reacția din aceste zile a comunității occidentale drept justificată în bună măsură.
 Inclusiv creșterea prezenței militare americane pe teritoriul nostru.

*Prevăd că, dacă totuși va fi să fie, ostilitățile dintre Rusia, Ucraina și ceilalți vor începe de la un incident-diversiune, posibil a fi provocat de oricare dintre părți.

*Unelte ale neo-marxismului mondial criminal, televiziunile de la București au calculat până și câți ucraineni vor fi uciși în “invazia rusească ce țintește să cucerească Kievul”: 50.000. Așa că dacă știți vreo doamnă care vrea să avorteze instant - din scârbă și fără s-o coste ceva - ziceți-i să se uite la știri.

*"Veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri. Dar toate acestea sunt începutul durerilor (Domnul Iisus Hristos)". (activenews.ro, 12 februarie 2022)


SUA, Rusia, Canada etc - încotro? (II), articol publicat in anul 2022