Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLVI)

*România a eșuat nu ca ţară, ci ca republică. Iată calea, aşadar. Și, apropo, desigur că privesc cu un anumit respect inițiativa civică recentă pentru "Legea suveranității”. Însă, domnilor inițiatori, dragi oameni buni, suntem chiar așa de visători? Pentru că, întreb, cum să aibă sorți de izbândă un proiect pentru suveranitatea țării când în fruntea țării nu se află un Suveran - ci, cum vedem de 33 de ani, niște argați odioși ai răului de aici și din afară? Deci, pentru Dumnezeu, suntem chiar așa de tulburi la minte?

*Unealta cea mai nenorocită a răului din Justiția română e Institutul Național al Magistraturii. Instituția pute de procurori și judecători, mai toți - cum dracu altfel? - cu grade în servicii, care "recrutează și formează" magistrații cam pe filosofia Securității odioase.

*O prietenă de pe Facebook mi-a dezvăluit încă un motiv din care-i bine să ai mâțe în casă - că nu se mai știe cine are purici, tu sau ele.

*"Crede numai, și nu te teme!"

*Tu, dintre iele

Te știu din nimbul unei flori,
Din veșnicia care-mi dă fiori,
Te știu din gândul care încă nu a fost,
Tu, ce dintre iele-mi dai un tainic rost.

În palme azi surâsul ți-am cuprins,
Dar sufletul ți-i încă în ascuns,
Însingurat - sau poate că nu vrea,
Să-mi știu ursita, de-i bună ori de-i rea.

Și-or trece ani, și veacuri multe-or trece,
Și-oi pribegi prin lumi, și-n inimi rece,
Și-am să te caut ca să-mi spui cândva
De ce, tu dintre iele, a fost să fii a mea.

*Încălzirea globală pe care tot vor ăștia să ne-o vâre pe gât e de fapt încălzire globalistă.

*Cei care stăm cu sufletele la gură din cauza disputelor „încrâncenate” dintre SUA (ca vârf de lance al Occidentului) și Rusia și China, ar trebui să ne gândim măcar o clipă la faptul că aceste mari puteri sunt azi conduse de un neo-marxist oribil, de un kgb-ist și de un dictator comunist. Așa că lucru cel mai important în discuție - ideologia - reprezintă numitorul comun al acestei triplete în interiorul căreia, în pofida aparențelor, nu-i deloc exclus să fie jucate pe sub masă interesele unei lumi întregi.

*Ca să i se împlinească profeția că Ucraina va fi invadată, Biden e în stare s-o invadeze el dacă n-o face Putin.

*De peste Ocean aflăm că s-a confirmat oficial că, în alegerile din 2016, echipa de campanie a lui Hillary Clinton s-a infiltrat în serverele lui Trump pentru a fabrica pretinsele relații ale acestuia cu Moscova. În altă ordine de idei, Trump a declarat recent că America e în mult mai mare măsură un butoi cu pulbere decât Canada.

*Nenorocire mai mare decât să afle nevasta că te-ai dus la femei e să afle că te-ai dus degeaba.

*Aceeași prietenă de pe Facebook a poposit, în week-end, pe undeva prin Ardeal (vorba fraților unguri).
  Iar la restaurantul locului a văzut o scenă pe care a descris-o așa (fiți atenți aici probă de misandrie drapată în umor!): "Cuplu tânăr, la micul dejun. Ea prepară cafeaua pentru amândoi, apăsând butoanele corespunzătoare ale aparatului. El stă lângă ea, cu mâinile în buzunare. <-Vrei și lăptic? - întreabă ea. -Da, răspunde el>". La care prietena răsucește pumnalul în rană: "Mânca-l-ar mama pe el de scump!" Așadar, față cu această revoltătoare necunoaștere a psihologiei masculine, am replicat și eu: "Dar, doamnă, dumneavoastră știți că pe noi bărbații mai bine ne arzi la tălpi decât să ne alinți? Așa că e foarte posibil că doamna aia tocmai îl jupuia de viu pe nefericit".

*Ca să vedeți până unde se poate merge cu calomnia: "Pe femei gelozia le plictisește iar lipsa ei le omoară".
(activenews.ro, 21 februarie 2022)


Situațiunea (CCLVI), articol publicat in anul 2022