Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLVII)

*Tocmai când, după doi ani, s-a terminat cu pandemia fabricată, a apărut altceva, ce promite să ia amploare și să țină iarăși întreaga planetă cu sufletul la gură: războiul ruso-ucrainean. Așa că, mă întreb din nou, nu cumva granzii lumii sunt înțeleși între ei ca să ducă lumea acolo unde vor ei - spre Noua ordine mondială, să zicem?

*Domnul de la Cotroceni a zis recent că “Problemele Africii sunt și problemele noastre”. Drept care vin și eu și zic din nou că necaz mai mare decât să fii prost e să nu-ți dai seama că ești prost.

*În orice caz, însă, Putin a mers prea departe. El a anunțat în această dimineață o "operaţiune militară specială" în Donbas (atac asupra infrastructurii militare), susţinând că nu intenţionează să ocupe întreaga Ucraină. „Circumstanţele necesită să lansăm acţiuni decisive şi imediate în Donbas, după ce liderii republicilor regionale au cerut Rusiei asistenţă militară”, a declarat el, conform agenţiei RIA Novosti. Personal cred că, înainte să facă acest pas, era nevoie ca Putin să ducă problemele pe care crede că le au rușii din cele două republici separatise (Lugansk și Donețk) în fața la ONU. Și încă ceva, aici nu e mai întâi vorba să iei apărarea uneia dintre părți, ci să-ți dai seama că actul lui Putin poate aduce o nouă catastrofă peste Europa și peste lume.

*Mă rog, deci exist.

*Există intenția ca particula „creștin” din numele celui mai important partid german și european, Uniunea Creștin Democrată, să fie scoasă; iar când e vorba despre așa intenții, în vremurile acestea ele devin realitate practic invariabil. Ce vreau să spun e că cele ce ar urma să se întâmple nu sunt un detaliu. Dimpotrivă, încă un mare pas, din chiar inima ei, spre descreștinarea Europei Occidentale. Germania, și odată cu ea și Europa Occidentală, se vor desfigura și mai mult, de la fondatorii lor creștin-democrați Konrad Adenauer și Helmut Kohl la ororile neo-marxist-globaliste de după ei. Rămâne ca tezaurul creștin al continentului (și odată cu el și cel autentic democratic) să fie salvat de națiunile Europei Centrale și de Est; între ele, România binecuvântată cu o Biserică și o Casă Regală păstrătoare redutabile ale tezaurului autentic creștin.

*În urmă cu o zi mai scrisesem și că ActiveNews relatează despre cum a povestit fostul președinte că, luni seara, a privit discursul lui Vladimir Putin despre recunoașterea auto-proclamatelor republici Lugansk și Donețk. „Am exclamat: E genial! Putin declară independența unei mari părți a Ucrainei. Oo! E grozav! Deci Putin afirmă acum că o mare parte din Ucraina este independentă. Ce isteț! Acum o să se ducă acolo ca apărător al păcii! Este un tip foarte inteligent, îl cunosc foarte bine.” Și a mai adăugat: „Cu mine nu s-ar fi petrecut toate astea. Dacă aș fi fost eu în funcție, toate acestea ar fi fost de neimaginat. Dar știți care a fost reacția lui Biden? Ei bine, nu a avut nici o reacție!” Fostul lider american i-a mai reproșat succesorului său că a eșuat în negocierile sale cu Rusia. „Habar n-are ce face!” Personal am doar acest scurt comentariu. Sigur că Putin a jucat tare, iar aici l-a servit ceea ce pare să fie incapacitatea pe toate planurile a juntei neo-marxiste de la Casa Albă; spun pare să fie pentru că eu unul nu exclud ca Washingtonul să fi jucat intenționat în favoarea Moscovei. Cât privește fondul aprecierilor lui Trump am totuși această observație: o intervenție a lui Putin nu va fi legitimă în cele două republici separatiste atât timp cât comunitatea internațională nu va recunoaște auto-proclamata lor independență.

*Nu știți ochii mândrii mele

Mândra nu-i din sat cu mine,
Pân' la ea sunt trei coline,
Trei coline, trei vâlcele,
Nu știți ochii mândrii mele.

Merg la mândra în sătuc,
Floarea dorului să-i duc,
Și un șirag de mărgele,
Nu știți ochii mândrii mele.

Și am să mi-o fac mireasă
Și-oți veni la nunta noastră
Iar sub cerul plin de stele
Veți ști ochii mândrii mele. (activenews.ro, 24 februarie 2022)


Situațiunea (CCLVII), articol publicat in anul 2022