Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLXII)

*De jale

Te uită cum ninge în marte,
Cum clima-i bolnavă pe moarte,
Cum Greta-i sedusă cu dânsa într-însa
Ca să-i mai treacă de-atâta cât plâns-a.

*Samavolnicia la care s-a dedat Putin în vecinătatea noastră imediată (și a românilor din Basarabia și din Ucraina) ne afectează deja direct și serios în multiple planuri. Prin urmare, e perfect jutificat că am răspuns și vom mai răspunde în cadrul măsurilor adoptate împreună cu celelalte 141 de țări membre ale ONU semnatare ale Rezoluției recente, împreună cu țările membre ale UE în aplicarea de sancțiuni Rusiei etc. Am făcut și facem un lucru bun dând asistență umanitară, creștinească în fond, refugiaților ucraineni (asta-i Ortodoxie, și nu ce fac Putin și Patriarhul lui). Totul însă până aici, până la furnizarea de asistență militară care potrivit dreptului internațional (și nu părerilor lui Putin) să conducă la implicarea militară a țării în conflict. Vor exista cândva decizii de sens contrar, ale ONU ori NATO de exemplu? Vorbim atunci.

*Că serviciile "noastre" sunt implicate în tot felul de mizerii nu se mai îndoiește nimeni. Iar mie personal îmi revine mereu un minte gafa generalui SRI care a recunoscut că "Justiția e câmpul nostru tactic". Tot personal am avut nu o dată și bănuiala că securiștii pe stil nou se implică până și în redactarea acțiunilor judecătorești ale anumitor instituții publice. Iar acum am aproape certitudinea că o fac. Mai exact, într-un dosar în care ANI a fost chemată în judecată pentru o decizie proprie absolut nelegală (Curtea de Apel Cluj, dosarul 45/33/2022), Întâmpinarea numitei instituții se încheie cu o formulare pe care am întâlnit-o fix așa și în acțiuni în care m-am judecat cu SRI:
  "În conformitate cu dispoziţiile art. 223 şi ale art. 411 Cod Procedură Civilă, vă rugăm să dispuneţi judecarea cauzei şi în lipsa delegatului unităţii noastre". Deci în loc de "delegatul instituției noastre" prostălăii securiști au scris din grabă nici mai mult nici mai puțin decât "delegatul unităţii noastre" (SRI fiind organizat într-adevăr pe unități militare). Asta-i democrația noastră, o infecție.

*Rămase fără spaima Covid, televiziunile noastre sataniste își varsă acum bojocii cu alte două mizerii: iodul fabricat masiv de România pentru combaterea efectelor armelor nuclare rusești și mobilizarea generală pentru război. Ce veți răspunde, mercenari nefericiți, când vă va întreba Dumnezu de cele ce-ați făcut?

*Tot aud că Putin a invadat Ucraina dat fiind că ar fi avut dovezi de genocid pe teritoriul ei, de nu știu ce laboratoare americane pentru producerea de arme de nimicire în masă etc. Ce nu-mi e clar e de ce, dacă asemenea dovezi au existat, Moscova n-a sesizat ONU și Curtea Internațională de Justiție. N-ar fi făcut acestea ce se cuvenea cu sesizarea primită? Firește că atunci Putin ar fi avut o justificare pentru ceea ce el numește acum “operațiune militară specială”. Dar el nu doar că n-a făcut ceea ce pentru orice om rațional părea firesc, dar a mai și ignorat cinic Rezoluția ONU de condamnare a invaziei și a refuzat să se prezinte la audierile Curții Internaționale de Justiție în cadrul unei proceduri ce examina plângerea Ucrainei cu privire la atacul la care a fost supusă.

*Să fim alături de cei care plâng, pentru că alături de cei ce se bucură are cine să fie.

*Când e să se facă apărătoare a Sistemului moștenit de la Stalin, d-na Renate Weber, Avocatul poporului pe care-l cam prostește grațios, răspunde la petiții incomode cu 56 de zile peste termenul stabilit de lege, și numai dacă insiști și o rogi frumos s-o facă. Voi reveni.

*Gata, răsuflăm ușurați, Putin și-a anunțat condițiile pentru ucraineni ca să oprească războiul „într-o clipă”, Nici nu-s multe, vreo două, trei, acolo: recunoașterea Crimeii ca parte a teritoriului suveran al Rusiei; recunoașterea celor două republici separatiste din Donbas, Lugansk și Donețk ca state independente; angajamentul de modificare a Constituției pentru
 proclamarea neutralității naționale (însemnând imposibilitatea de a adera la NATO, UE sau oricare alt bloc). Iată dară cum prin Putin mentalitatea kgb-ist-teroristă a făcut un adevărat salt axiologic. Acum, în ograda ta, spre deosebire de ce știm de la părinți și bunici, măcar ești somat până să-ți ia porcul din coteț, vaca din grajd, ceasul de la mână și să-ți violeze nevasta și fiica.

*Dacă toată lumea profețește, de ce n-aș face-o și eu? Putin se va retrage din Ucraina la apelul lui Trump. Când? Cel mai probabil după alegerile legislative din toamna aceasta din SUA sau cel târziu după prezidențialele din 2024. 
(activenews.ro, 9 martie 2022)


Situațiunea (CCLXII), articol publicat in anul 2022