Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLXIV)

*Dacă Dumnezeu ne va mai îngădui încă, va veni curând timpul când toți vom înțelege că ceea ce face azi Putin în Ucraina e de fapt o oroare maximă; un timp în care Putin însuși va fi orice și oriunde numai în fruntea țării pe care a adus-o la dezastru nu. Atunci vor exista cu adevărat toate motivele ca Ucraina să adere la NATO și UE. Adică să se întâmple exact ceea ce ne spune prezidentul kgb-ist că a vrut să evite pornind această halucinantă și monstruoasă aventură.

*Camera Reprezentanților Congresului SUA a adoptat o lege pentru sancționarea economică severă a Rusiei din cauza invadării Ucrainei. Votul a fost covârșitor,
  trecând cu 414-17, deci și cu susținerea masivă a republicanilor lui Trump. Legea prevede inclusiv demersuri pentru ca Rusia să fie suspendată din Organizația Mondială a Comerțului. Atât democrații cât și republicanii s-au arătat extrem de surprinși și nemulțumiți de intervenția Casei Albe pentru a elimina prevederile cheie ale proiectului de lege.

*Obsedanta întrebare: dacă Dumnezeu e bun și drept de ce nu face nimic ca să oprească tragedii precum cele două războaie mondiale ori urgia pornită de Putin în Ucraina. Răspunsul e că El vrea să ne facă dumnezei asemeni Lui, și să petrecem în veșnicie cu El. Dar aceasta și prin meritul nostru. De aceea, pentru fracțiunea de secundă pe care o petrecem pe pământ, ne-a dat libertatea de a vrea sau a nu vrea să fim dumnezei asemeni Lui - ceva ce nici sfinții îngerii nu vor fi vreodată. De aceea ne-a lăsat o libertate cu totul neîngrădită, pe care n-a îngrădit-o cu absolut nimic nici atunci când oamenii L-au batjocorit și răstignit. Totodată însă Dumnezeu desigur că și primește și împlinește după dreapta Sa judecată rugăciunile noastre din asemenea vremuri. Așadar să avem credință și nădejde!

*Partidul Comunist Chinez/ A descoperit bobul de orez. Si le cere explicații americanilor despre nu știu ce laboratoare biologice ale lor pe care Putin le-ar fi descoperit în Ucraina. Dar uită că el însuși, numitul Partid, a interzis accesul experților ONU pe teritoriul său pentru verificări la laboratoarele din Wuhan, de unde s-a presupus că ar fi plecat pandemia. Vezi, de aia n-are panda coadă, tovarășe Xi, că i-ai mâncat-o tu! Nu ești, băi, nici tu mai bun ca Biden sau Putin. Toți o apă și-un pământ, oameni fără Dumnezeu, vă bateți joc de-o lume-ntreagă, vai de mămăliga voastră... Dar apropo de pretinsele laboratoare din Ucraina, pe care, repet, războinicii ruși le-ar fi descoperit invadând Ucraina, nu pare nimănui suspect că americanii nu le dezmint – ba chiar le recunosc cu jumătate de gură? Înainte să invadeze Ucraina, Putin și-a plimbat armata vreme de aproape o lună pe la granițele ucrainenilor. Așadar nu se întreabă nimeni nici de ce americanii, care au prezis încontinuu invazia, n-au șters orice urmă a pretinselor laboratoare?

*Nimic nu-i încurcă mai rău pe globaliștii sataniști decât credința oamenilor în Dumnezeu, în special creștinismul. Din păcate astăzi Ierarhia Bisericii Catolice este mult prea conformă ca să-i mai încurce cu ceva (cu excepția unor țări precum Polonia). Așa că Biserica Ortodoxă se află de-a dreptul față în față cu plănuirile lor diabolice. Iată de ce Putin a comis o crimă în plus ridicând fratricid, în chiar aceste vremuri, un neam ortodox împotriva altui neam ortodox. Și întrebarea stăruie: a fost sau nu premeditată această crimă, care-i servește de minune pe numiții globaliști? Forțele răului planetar au o forță financiară pe care cred că nici nu ne-o putem imagina măcar, undeva de ordinul sutelor de mii de miliarde de dolari, probabil. Cu care, acolo unde vor găsi să cumpere, vor cumpăra tot ce se poate cumpăra - națiuni întregi, Bisericile lor, sufletele oamenilor. Un fost ministru român al Muncii declara zilele trecute că e posibil ca toate pensiile din România - de mizerie, în mai toți ani de după 89 -
  să se dubleze în curând dintr-o dată. Și mă gândeam câți români vor mai fi să nu-i urmeze atunci, în orice, pe conducătorii noștri - invitați la rândul lor să-i urmeze pe izbăvitorii poporului. Fabulez? Nu exclud. Mă consolez și eu cu gândul că, totuși, văzând ce trăim noi mai ales de vreo două sau trei decenii, Malraux s-ar căi de moarte că a dezmințit că ar fi fost el cel ce a spus că “Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”.

*Așadar iată cum arsenalul nuclear deținut de marile puteri face ca la două săptămâni de la invadarea Ucrainei să nu se fi ajuns la o încăierare generală. Ceea ce în condiții contrare ar fi fost, insist, greu de imaginat. (activenews.ro, 11 martie 2022)


Situațiunea (CCLXIV), articol publicat in anul 2022