Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLXVI)

*Un fapt salutar în tragedia ucraineană e că China, pe care mai toată lumea o vedea implicată într-un fel sau altul alături de Rusia, se menține în continuare rezervată. Într-un editorial recent găzduit de Washington Post, ambasadorul Chinei în Statele Unite a catalogat afirmațiile vehiculate și ele intens că țara sa “ar fi știut, ar fi acceptat sau ar fi susținut în mod tacit acest război sunt pură dezinformare”. În Ucraina, a mai scris el, “se aflau peste 6.000 de cetățeni chinezi, iar China este cel mai mare partener comercial atât al Rusiei, cât și al Ucrainei. Conflictul dintre Rusia și Ucraina nu face bine Chinei. Dacă China ar fi știut despre criza iminentă, am fi făcut tot posibilul să o prevenim”. Europa liberă România a comentat speculația și că Rusia ceruse ajutor economic și militar Chinei. Presupusul apel a primit răspuns pozitiv, însă, doar din partea Siriei (regimul de la Damasc promisese 20.000 de soldați, dar numărul doritorilor a ajuns abia la 2.000). În context, pe 16 martie ambasadorul Chinei în Ucraina îi spunea guvernatorului din Liov că China nu va ataca niciodată Ucraina și va acorda ajutoare umanitare țării. Personal cred că dacă Beijingul se va dovedi consecvent în această atitudine șansele ca războiul să se termine mai curând ar putea crește simțitor.

*Rusia anunță că a folosit cea mai nouă rachetă hipersonică pentru prima dată într-o luptă pentru a viza un depozit de arme din vestul Ucrainei. Deci în asta a fost transformată o țară de la granițele nostre, ale NATO și UE, în poligon de încercare pentru arsenalul militar al unui asasin dement...

*La fel de valabil și acum, cu Putin invadând Ucraina. Cu pornirile lor samavolnice, cu armele și ideologiile lor odioase, conducătorii sataniști sunt siguri nu doar că pot șantaja întreaga lume, dar și că pot să devasteze oricând planeta. De ce nu vor reuși? Pentru că
  există Dumnezeu. Iar lor nici nu le trece prin minte adevărul acesta, care în cele din urmă le va fi fatal.

*"Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme de ce-mi va face mie omul" (Psalmul 117).

*Ministrul polonez al Justiţiei a declarat că procurorii polonezi au strâns peste 300 de declaraţii ale martorilor în cadrul unei anchete cu privire la crimele de război comise de forţele ruse în Ucraina vecină.
  ''Au fost deja strânse peste 300 de mărturii şi declaraţii care descriu crime şi fărădelegi specifice care au avut loc în legătură cu atacul Rusiei asupra Ucrainei'', a spus el. Ministrul a făcut aceste afirmații în cadrul unei conferinţe de presă comune cu procurorul-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI), Karim Khan, la Medyka, punct de trecere a frontierei dintre Polonia şi Ucraina. La începutul acestei luni Khan a anunţat că, în urma solicitării din partea a 39 de state membre ale CPI, va fi deschisă o anchetă cu privire la posibile crime de război comise în Ucraina. De precizat că în cursul zilei de ieri și Curtea Internațională de Justiție a ordonat Rusiei să pună capăt imediat operațiunilor militare din Ucraina. Personal cred că, date fiind ororile pe care deja le-au comis în Ucraina (la data informației unele orașe erau bombardate furibund), Putin și apropiații lui se află pe un drum fără ieșire...

*Duhovnici îmbunătățiți (între ei Părintele Rafail Noica) vorbesc despre timpurile din urmă. Iar noi vedem tot mai limpede cum cauza răului, de aici și din lume, aceasta este: îndepărtarea iresponsabilă de Dumnezeu, precum și închinarea la dumnezei închipuiți. Cei pe care Dumnezeu ne-a hărăzit cu dreapta credință avem obligația să ridicăm cu nădejde, oricând putem, un gând de rugăciune pentru lume, din mijlocul deznădejdii care ne împresoară. "Privegheaţi și vă rugați, că nu ştiţi nici ziua și nici ceasul în care Fiul Omului va veni."

*Ministrul de externe rus Lavrov a afirmat că negocierile de pace cu Ucraina nu sunt uşoare, dar că sunt speranţe privind un compromis. Negociatorii sunt aproape de a conveni asupra formulării unor acorduri, a mai spus el, fiind luat "serios" în considerare un statut de neutralitate pentru Kiev. Firește că pacea e un deziderat suprem, însă Putin și colaboratorii ar trebui să se teamă de pe acum că agresiunea lor criminală asupra Ucrainei nu va rămâne chiar și pe termen scurt fără consecințele pe care le merită. Dar asta depinde în bună măsură de ceea ce va face mai departe Occidentul, mai exact dacă Occidentul va redeveni esențial ce a fost în vremea lui Reagan, Kohl, Mitterand și a generației lor; pentru că, altminteri, cu neo-marxiști ca Biden, Macron și până de curând Merkel, nicio speranță.
(activenews.ro, 20 martie 2022)


Situațiunea (CCLXVI), articol publicat in anul 2022