Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

CEDO: decizii tâlhărești

Pe 20 februarie 2020, un ONG european (Centrul european pentru lege și justiției - ECLJ) a făcut public un raport fără precedent despre imixtiunile, directe sau prin interpuși, ale rețelelor lui Soros în activitatea CEDO. În primul moment CEDO a primit furioasă raportul. Comitetului de Miniștri, forul suprem a Consiliului Europei, și deci și al CEDO, i-a trebuit mai mult de un an să recunoască public veridicitatea raportului, indicând dorința de a reevalua „până în 2024, în lumina experienței dobândite, eficacitatea sistemului actual de selecție și de alegere a judecătorilor Curții” (8 aprilie 2021). Pe 26 iulie, Comitetul s-a exprimat public încă o dată, de data aceasta subliniind între altele, surprinzător, imposibilitatea de se a cere o revizuire a deciziilor Curții (deci și a celor adoptate în împrejurări precum cele în discuție). Tot atunci Comitetul a anunțat că CEDO a început să-și reexamineze propriul regulament, „inclusiv articolul 28” care se referă la chestiunea conflictelor de interese.

Dat fiind că personal am avut indicii că CEDO a adoptat și în cazul meu o decizie în același mod corupt, la 19 decembrie 2021 m-am adresat Curții cu o cerere de revizuire a deciziei; speța privea încălcarea libertății mele de exprimare de către Tribunalul București într-un proces cu una din căpeteniile sorosiste de la noi, Gabriel Andreescu - iar la CEDO corifeii sorosisti Andreescu și prea-buna sa prietenă Renate Weber (fostă judecătoare ad-hoc la CEDO) au putut să facă toate aranjamentele din lume cu președintele ungur al Secției competente (om al lui Soros și el, și coleg cu cei doi în rețelele numitului).

Răspunsul CEDO? Ceva ce egalează în cinism lumea lui Soros. Pe scurt: “Decizia dvs e definitivă, fără cale de atac. Cererea dvs de revizuire <nu conține fapte noi> față de plângerea inițială”. Serios, “nu conține fapte noi”? Dar numeroasele indicii, pe care le-am detaliat foarte concret, cum că agenții lui Soros au intervenit în luarea deciziei, ce altceva sunt dacă nu “fapte noi”? Faptul că decizia e fără cale de atac e adevărat, așa prevăd actualele reglementări. Pe care însă Comitetul de Miniștri, și apoi și CEDO, în propriul Regulament, le pot modifica bine mersi.

Nu vreți să faceți asta? De ce, nu mai e valabil principiul “Să se facă dreptate chiar dacă ar fi să piară lumea”? După finalul epistolei Curții, se pare că nu. Adică facem noi ceva pe dreptatea ta, pentru că “Curtea are un mare volum de muncă iar registratura nu mai poate răspunde la scrisorile sau la apelurile dvs telefonice”.

În sfârșit, faptul că Comitetul de Miniștri a enunțat sec (și cinic de asemenea) “imposibilitatea de a se cere o revizuire a deciziilor Curții” (inclusiv deci și a celor adoptate în împrejurări precum cele în discuție) - deși acest organism are dreptul să modifice corespunzător actualele reguli (pentru a se îndrepta, și nu a se îngropa pentru veșnicie decizii tâlhărești) - e semnul unei soluții aproape caricaturale la un scandal fără precedent la vârful Justiției unei Europe foste cândva a drepturilor și liberăților fundamentale. Detalii privind dosarul meu de la CEDO pot fi găsite aici
http://www.valerianstan.ro/admin/spaw/uploads/files/76%20procAndre-TOTUL%20OK.pdf (activenews.ro, 26 aprilie 2022)


CEDO: decizii tâlhărești, articol publicat in anul 2022