Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLXVIII)

*După ploi bogate, meteorologii anunță că vremea se încălzește. Iar anul acesta promite să fie și el îmbelșugat. Să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate. Și să nu-i luăm în seamă pe apostolii satanismului planetar, care tocmai au profețit, la unison, ca să înfricoșeze și mai mult lumea, că anul acesta va fi foamete: Macron, pe 23 martie, Biden pe 25 martie iar Putin pe 31 martie. Fie vouă după sufletele voastre, morminte văruite!

*În fond aurul e atât de prețios mulțumită lăcomiei oamenilor.

*Un fost coleg ofițer tocmai mi-a adus aminte că înainte de 90 mi s-a propus să fiu procuror militar (fapt pe care l-am consemnat ca atare și în cv-ul de pe propriul site). Am refuzat, știind că aș fi putut fi pus în situația de a ancheta infracțiuni politice. Aș face la fel și azi, chiar dacă la ora rândurilor de față aș fi încasat o pensie lunară în jur 25.000 de lei. Să primești o căruță de bani că ai făcut rău altora, și să știi că alții s-au șters pe bocanci cu conștiința, ta nu-i o fericire. Oricât de cinic ai fi.

*Hitler și-a atacat vecinii din senin, cu pretexte incredibile care să acopere orgoliul personal patologic, a pornit prigoana împotriva evreilor doar pentru că erau evrei, a declanșat un război prin care și-a distrus propria țară etc. Iar Putin face astăzi practic același lucru, și pentru ca lumea să nu observe cât de mult seamănă cu Hitler îi acuză pe ucraineni că sunt naziști.

*Mulți ani la rând am crezut și am spus așa: "Suntem nu ceea ce gândim și spunem, ce citim, ce spunem noi sau alții despre noi, ce iubim, ce mâncăm sau altele asemenea – ci ceea ce facem. Suntem ceea ce facem mai ales când ne este greu". De ceva timp nu mai cred asta, ci că de departe cel mai important lucru este dacă avem sau nu credință.

*
Cea mai sigură cale politică ce poate opri omenirea din drumul spre prăpastie îmi pare a fi ca, după alegerile din toamnă pentru Congres, Trump să revină la Casa Albă și să normalizeze relațiile cu China.

*Neo-marxistul ateist Macron a salvat Franța de Marine Le Pen. Nimic nou sub soare. Din șirul de precedente identice amintesc doar de unul de la noi, acela când KGB-istul ateist Iliescu a salvat și el România de Vadim, alt clovn al Sistemului. Circul democrației euro-atlantice merge mai departe.

*Dacă doctoratele obținute la cele mai mari universități ale lumii nu-l ajută pe un judecător să fie drept, atunci un asemenea judecător nu este nici el decât un netrebnic ca oricare altul.

*În esență, neo-marxismul și Noua ordine mondială sunt despre cum adepții lor ar vrea să-și ia revanșa pentru prăbușirea comunismului criminal.

*Klaus Iohannis, 10 decembrie 2019: "Acea etapă cu protocoale secrete pe justiţie s-a încheiat demult şi voi veghea să nu mai revină niciodată. Etapa de intrare a politicului cu bocancii în justiţie s-a terminat”. Indiscutabil, sub Iohannis s-au făcut pași înainte. Însă se continuă intrarea cu bocancii în justiție, voi da curând o sumedenie de exemple, revoltătoare, din propria-mi experiență, nu din povești. Și voi întreba din nou: Cine și din ordinele continuă s-o facă, domnule președinte?

*Orice altă frică decât frica sfântă de Dumnezeu e de la diavol. Creștini fiind, să avem nădejde în Dumnezeu, și să nu lăsăm acest duh blestemat să-și bată joc de noi.

*Dar apropo de ce face Putin în Ucraina, în anii din urmă am dezavuat în mai multe rânduri anumite gesturi ale Vestului care mi s-au părut provocatoare la adresa Rusiei; gesturi ce mi s-au părut provocatoare chiar și puse în contextul anexării samavolnice de către Putin a Crimeii - fapt pentru care Vestul a și aplicat Rusiei un număr de sancțiuni cât se poate de firești. Cu toate acestea nu mi se pare deloc că invadarea Ucrainei ar putea justificată în vreun fel de numita atitudine a Vestului la adresa Rusiei. Pentru că, dincolo de cele câteva clișee din retorica găunoasă a lui Putin, nu Ucraina a provocat Rusia, cum spun.
(activenews.ro, 26 aprilie 2022)


Situațiunea (CCLXVIII) , articol publicat in anul 2022