Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCLXXI)

*Apropo de istoricul securist Lucian Boia, se cuvine ținut minte că pentru "opera" sa președintele german i-a acordat în 2018 Crucea de Merit în rang de cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania. Înmânându-i  decorația, ambasadorul german la București l-a felicitat pentru „curajul de a pune sub semnul întrebării și în cazul propriei istoriografii viziuni și modele de interpretare tradițională”.  Și ca să completăm un pic contextul, se cuvine știut că, după nemți, doi ani mai târziu, pe Boia l-a decorat și preşedintele Ungariei, cu titlul Crucea de cavaler a Ordinului de Merit al Ungariei, “în semn de recunoaştere a activităţii deosebite desfăşurate ca istoric”. Budapesta se va fi simțit pesemne datoare să urmeze exemplul Berlinului după ce în chiar zilele în care noi aniversam Centenarul Marii Uniri, televiziunea publică germană ne zvârlea în obraz infamia că la 1 Decembrie 1918 România "a anexat Transilvania, o parte din Ungaria". Așa că cele ce spunem ar putea să explice și de ce, asemeni Moscovei (cu care se află de fapt în relații mult mai bune decât ar putea cineva bănui), Berlinul se numără și printre opozanții cei mai categorici ca România să redevină regat.

*De-a lungul timpului am scris de mai multe ori de bine despre Putin. Mare prostie să gândești că un agent al criminalului KGB își poate depăși vreodată condiția... Și azi cred că și mulți ruși înțeleg asta.

*Drama Occidentului european e că mai ales de aproape trei sute de ani icoanele lor au devenit tablouri. Iar prezentul arată mai rău ca nicicând.

*Ca și cum românii, mulți dintre ei, n-ar trăi și așa ca vai de ei, un așa zis Consiliu fiscal, instituție cu o șefime ce trăiește și ea regește din banii noștri, cere nici mai mult nici mai puțin decât majorarea TVA-ului la alimente; chipurile pentru a crește veniturile la buget. Președintele Consiliului e Daniel Dăianu, fost ofițer de Securitate, iar vicepreședinte - fiul lui Octavian Cozmâncă, un amploiat ceaușist primitiv, iar după 90 un PSD-ist oribil. Cei doi nu știu altceva decât economia politică pe care le-a băgat-o în cap Ceaușescu, direct sau prin părinții lor. Domnule Iohannis, nu aveți voie sau nu vreți să deratizați instituțiile statului de șobolanii comuniști?

*Să nu se amăgească nimeni: "Binefacerile din câștiguri necinstite nu sunt primite de Dumnezeu" (Sfântul Vasile cel Mare).

*„Cine-au îndrăgit străinii,/ Mânca-i-ar inima câinii!” Să pretinzi că ești naționalist și să faci din versurile lui Eminescu un banner pe care să-l afișezi în centrul municipiului Sfântu Gheorghe înseamnă mai multe lucruri. Că-ți închipui că așa ceva ar fi putut face și marele poet și patriot. Să te amăgești cu gândul că lumea te va crede un patriot. Să ignori că huiduielile la adresa lui Coposu  de la Alba Iulia din 1 decembrie 1990 au ajuns peste ani o rușine legată de numele lui Iliescu, Roman și agitatorii lor - care se închipuiau și ei naționaliști și patrioți. Să ignori că naționaliști luminați și patrioți autentici au fost Maniu, Coposu și atâția alții ca ei - niciodată stridenți în conduita lor, provocatori și necuviincioși; până și cu cei care i-au torturat în închisori pentru sentimentele lor; și ale căror nume ție nu-ți spun absolut nimic, pentru că tu îi ai de modele pe agitatorii din decembrie 1990. Să te amăgești că există cineva să creadă că un român extremist e cu ceva mai breaz decât oricare altul.

*Fug de moarte - ceea ce-i firesc, dar prin asta și de întâlnirea cu Hristos, Cel mort și înviat din morți - ceea ce nu-i firesc.

*Să cazi pe spate în pas de kazaciok că rușii au rachete hipersonice, și să crezi că, în timpul ăsta, americanii (la cercetarea și la bugetele lor astronomice) au dormit pe ei ca niște nătărăi, înseamnă să fii un pic prostuț. Drept aceea zic să ne rugăm să nu aflăm vreodată ce arme mai au și numiții americani.

*Cu cât ne aducem aminte mai des de Dumnezeu cu atât greșim mai rar. (activenews.ro, 3 iunie 2022)


Situațiunea (CCLXXI) , articol publicat in anul 2022