Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Lumea de azi are mai multă nevoie de rugăciunea mea decât de judecata mea

*SUA, Marea Britanie și practic toate țările membre ale UE susțin în continuare în mod substanțial poporul ucrainean care se apară de invazia criminală declanșată de regimul dictatorial al lui Putin. O fac, toate, în modalități dintre cele mai diferite, unele în plus de cele convenite de exemplu în cadrul UE. Bunăoară Parlamentul Letoniei a declarat statul rus drept “stat care susţine terorismul'. La care purtătoarea de cuvânt a MAE a acuzat Letonia de „xenofobie bestială”. La așa stat, așa purtătoare de cuvânt, care se face că nu înțelege că Parlamentul de la Riga a condamnat statul rus - astăzi într-adevăr criminal și susținător al terorismului - iar nu poporul rus. În plus, militarii ruși care măcelăresc civili ucraineni nevinovați nu sunt nimic altceva pesemne decât niște samarineni milostivi.

*Așadar cunoscutul realizator de televiziune Tucker Carlson ne-a spus recent în cuvinte tot mai apocaliptice - și Tucker Carlson e un mare maestru al domeniului - că Occidentul tocmai se sinucide sub privirile noastre. De ce? Pentru că nu încetează să susțină Ucraina să se salveze din aventuara criminală căreia i-a căzut victimă în ultima jumătate de an - iar sancțiunile impuse Rusiei s-ar întoarce chipurile împotriva Occidentului sinucigaș. Cu alte cuvinte, întreb și eu, dacă Occidentul ar fi stat cu mâinile în sân de frică să nu se întoarcă sancțiunile împotriva sa, d-l Putin s-ar fi rușinat și nu i-ar mai fi masacrat pe ucraineni iar Occidentului i-ar fi dat gaze și petrol și toate cele pe daiboj? Pe cuvânt? Să fim serioși, toată propaganda Moscovei n-ar fi fost în stare nici în următorul deceniu de un text magistral ca acela al d-lui Carlson (preluat de ActiveNews). De spus că teleastul american este un susținător necondiționat al lui Trump - fostul președinte devenind însă de curând un critic fără echivoc al "invaziei rusești devastatoare" în Ucraina.

*A murit Gorbacoiv. Fără el probabil că dictatura comunistă din Europa ar fi continuat să mai facă pentru un timp rău. Dumnezeu să-l ierte!

*Știm, în spațiul euro-atlantic (și chiar și pe la noi) lucrurile nu arată nici ele foarte bine. Iar de multe ori avem motive să credem că cele ce se întâmplă nu sunt întâmplătoare, ci având cauze ideologice drapate înșelător în pretexte economice, financiare, sanitare etc. Ce-i de făcut? Dacă situația va continua, înainte de orice să nu-i credem și să nu-i ascultăm pe politicienii de la putere, pe miliardarii lumii, pe cei de la televizor, pe șefii Big Tech, Big Pharma etc. Și să ne coalizăm oricând cu cei care nu-i cred și nu-i ascultă nici ei pe aceia. Iar mai presus de orice să credem în Dumnezeu, și să nu ne fie frică decât de El.

*A lui Dumnezeu e judecata, și numai El știe cum o va împlini la vremea ei. După istorici, știm că oameni ca Mao, Hitler sau Stalin au răspunderi dintre cele mari pentru răul făcut în lume. Răspunderi eminamente personale, dată fiind natura regimurilor în fruntea cărora ei s-au aflat. După judecata omenească, pare că și răspunderea pentru invazia rusească din Ucraina, în egală măsură neprovocată și sângeroasă, va aparține eminamente președintelui rus. Aici însă nu-i exclus - dar tot Dumnezeu știe - ca lucrurile să presupună o altă măsură, potrivită împrejurării că întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril al Moscovei a încurajat și susținut războiul samavolnic al lui Putin. Și încă ceva, s-ar putea ca judecata supremă să-l privească mai întâi nu pe Patriarhul însuși, ci pe părintele său duhovnic - de care, presupunând că i-ar fi dat îndrumarea cea după Legea sfântă, cel dintâi avea datoria unei ascultări depline; dar și posibilitatea să facă această ascultare, dat fiind că statul rus agresor de azi nu are, totuși, natura regimurilor tiranice atee de odinioară ale lui Mao, Hitler și Stalin. Mila Domnului cu noi, cu toți!

*Cred că lumea va arăta și mai rău fără Regina Elisabeta. Dumnezeu s-o ierte!

*China n-a fost nicicând în relații mai bune cu Rusia decât azi, tocmai când conducerea acestui popor creștin poartă un război sângeros împotriva unui alt popor creștin. Adu, Doamne, pace pe pământ!

*Și totuși, îmi dau seama tot mai bine că lumea de azi are mai multă nevoie de rugăciunea mea decât de judecata mea. (activenews.ro, 16 septembrie 2022) 


Lumea de azi are mai multă nevoie de rugăciunea mea decât de judecata mea , articol publicat in anul 2022