Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CCXCVII)

*Când le zici despre crimele lui Putin din Ucraina, simpatizanții lui (în general oameni cărora nu prea le-a plăcut istoria la școală) te iau la întrebări despre ce-au făcut americanii în Afganistan, Siria și nu mai știu pe unde. Făcându-se că nu știu împotriva căror orori au intervenit SUA în asemenea cazuri. Sigur că americanii au făcut și greșeli, pe care când a fost cazul le-au asumat - Irakul, de exemplu. Însă nimeni dintre acești oameni care, ca români, simpatizează în chip aproape masochist cu sceleratul KGB-ist, nu s-a întrebat vreodată cum ar fi arătat lumea fără SUA. Ce final ar fi avut Primul Război Mondial fără implicarea SUA? - caz în care inclusiv România Mare ar fi rămas, destul de probabil, doar un ideal al celor mai visători dintre înaintașii noștri. Ce deznodământ și cu ce consecințe (inclusiv pentru Europa și pentru noi) ar fi avut Al Doilea Război Mondial dacă SUA nu s-ar fi implicat din nou. Duceau sau nu Hitler și aliații lui “soluția finală” la final? Se înstăpânea sau nu Stalin peste Europa întreagă? Și cu ce succes inclusiv pentru comunismul criminal de pretutindeni? Ce se alegea de noi sub cizma sovietică dacă această oroare nu s-ar fi confruntat sistematic, timp de o jumătate de secol, cu opoziția unei mari puteri militare - dar și a libertății și prosperității - precum SUA? Dacă n-ar fi existat această mare putere, ce cataclisme ar mai fi generat monstrul comunist încercând cu disperare să se salveze de la prăbușirea de la sfârșitul deceniului IX trecut? Minte să ne dea Dumnezeu! 

*Dacă n-ar fi atât de proști, cei care luptă împotriva lui Dumnezeu în loc să se bucure s-ar înfricoșa că le merg toate strună. 

*Nemții dau din colț în colț cu livrarea tancurilor Leopard către Ucraina, iar americanii  cu tancurile Abrams - care, să vezi drăcie, „sunt scumpe și consumă mult”.  Dacă povestea asta nu-i cumva o strategie comună de moment a celor  state (ceea ce am putea înțelege), atunci e ceva  puțin mai greu de înțeles, și poate foarte grav. Cumva vreo neînțelegere pe fondul războiului de lângă noi între americani și nemți (dimpreună cu aliații lor francezi).  Și uite așa îmi aduc din nou aminte că în toamna lui 2018 Germania și Franța declarau în comun că SUA constituie un potențial adversar militar al UE (iar asta în timp ce anterior, mai exact la 12 septembrie același an, Parlamentul European adoptase o Rezoluție ce exprima o voință contrară). 

*Și mi-a poruncit mie Dumnezeul meu: Cu cel bun, bun fii. Cu cel drept, drept fii. Cu cel rău, fii bun. Cu cel nedrept, fii drept. 

*E clar că UE și NATO trebuie să renunțe - cât mai curând - la regula unanimității în deciziile importante după recentul veto al Austriei la Bruxelles și în fața obstrucțiilor tot mai evidente și rău intenționate ale Turciei în NATO. 

*Să-ți pese de oamenii măcelăriți de un dictator scelerat la granițele tale înseamnă să fii nu generos, ci întreg la minte. 

*Pare că zilele lui Biden la Casa Albă sunt numărate; după un scenariu agreat de toată lumea, inclusiv de împricinat. În contextul de azi din lume, dar și de acolo, deloc fericit și unul și altul, SUA chiar ar avea mare nevoie de un nou start politic - convenit în comun de republicani și democrați. 

*Avocatul Florentin Țuca a publicat un text în care ne învață ce și cum cu drepturile astea ale omului, cu titlul "Libertăți înecate ca țiganu' la mal". Formulare ce nu-i altceva decât, la acest nivel, o porcărie rasistă - de care foarte probabil omul nici nu-și dă seama (acest pasaj a putut fi publicat numai pe Facebook). 

*Când mă uit la murdăria lăsată pe trotuare de căței și la gunoaiele de pe lângă blocurile noastre îmi vine să nu-i mai tot bombăn într-una pe politicieni. 

*Era să uit, Bruxellesul a închis MCV-ul peste niște mega-dosare precum crimele de la "Revoluție", mineriada din iunie 1990, "Flota". (activenews.ro, 22 ianuarie 2023)


Situațiunea (CCXCVII) , articol publicat in anul 2023