Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CV)

Unde vă sunt dosarele de Securitate, domnilor dizidenți și moraliști ai nației? Mă auziți, Ana Blandiana, Petre Mihai Băcanu, Mircea Dinescu, Gabriel Andreescu, Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu? Dar ale voastre, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Băsescu și Iohannis? Tăceți? Și atunci, ce anume vă supără când suspectăm că ați fost servitori șantajabili ai Răului?
*
Dacă actualul Guvern face și lucruri bune, e musai să ceri voie s-o spui? Întreb pentru că observ  că a înjura PSD-ul întruna – ca Liiceanu, Blandiana și alți iezuiți așijderi – a ajuns la fel de cool ca odinioară râgâitul pe stradă. Da, mi se pare un lucru bun că Guvernul și majoritatea parlamentară au legiferat ca cel puțin 50% din gazele exploatate la Marea Neagră de companiile străine să fie tranzacţionate pe piaţa românească. Ceea ce va face ca, între altele, România să devină una din puţinele ţări ale lumii independente energetic. Apropo, Guvernul dubiosului Cioloș, susținut frenetic de dubioșii intelectuali iezuiți, legiferase 30% în loc de 50%.
*
La acest referendum poporul român a exprimat voința lui Dumnezeu (Traian Băsescu, președintele ne-demis al României, 27 mai 2007).
*
Candidatul PNȚCD (Pavelescu) la ultimele prezidențialele a fost condamnat la 6 ani cu executare. Cum care candidat? Elena Udrea.
*
Căuzaș al idealurilor altora, d-l prezident a declarat cu ceva timp în urmă că va fi garantul nerevizuirii prin referendum a Constituției republicane. Explicând că astfel se opune ca schimbarea Constituției s-o facă, zice el, “statul paralel”; adică exact marota mincinoasă a lui Băsescu și intelectualilor din dotare. Iată dară cum Iliescu se dovedește astăzi mai onest decât moștenitorii săi, știut fiind că fostul se declara barem în mod deschis chezaș al republicii lui Stalin. În sfârșit, cel târziu anul viitor ne vom lămuri dacă în chestiune d-l Iohannis se va dovedi până la capăt același poltron detestabil ca și Emil Constantinescu.
*
Dacă ar fi cu adevărat vizionari, politicienii noștri ar investi masiv în modernizarea pușcăriilor.
*
De când am cont pe Facebook văd că mă pricep la toate. E clar că fără Facebook nu mi-aș fi dat niciodată seama cât de deștept sunt.
*
Pentru că la noi lichelele umblă foarte bine camuflate, pe internet e foarte popular un torent de ură împotriva românului de rând – "un animal, un nesimțit și un mâncău, care-și vinde votul pe doi mici și o bere, și care nu se gândește decât la el și nu la viitorul acestei țării". Iată delirul unui derbedeu, Oreste și nu mai știu cum, la televiziunea altor doi derbedei – Cosmin Gușă și Rareș Bogdan. Deci tot omul oropsit și flămând e de vină, și nu cei ce l-au adus aici. Și nici intelectualii apostați și tranzacționiști. Și nici televiziunile manipulatoare, cu datorii uriașe la buget. Televiziuni de la care lichelele deghizate încasează lună de lună onorarii incredibile.
*
Îi compătimesc pe cei care văd în Kövesi altceva decât tot un om al Sistemului, securist și putred de corupt. Dacă ar fi fost altfel, numitul Sistem, prin cel mai reprezentativ om al său, Traian Băsescu, n-ar fi plasat-o, încă din 2006, la vârful sistemului judiciar.
*
Timp de trei decenii, refuzând regalitatea, ne-am lăsat conduși, la vârf, de politicieni cel mai adesea incalificabili. De trei decenii alături de poporul său, conducătoarea Dinastiei române are o legitimitate istorică singulară și, deja, și o autoritate specială la nivelul societății. Cred că acestea sunt condiții suficiente pentru ca establismentul politic responsabil să propună românilor, în sfârșit, revenirea țării la monarhie. În același timp mi se pare că ar putea să ajute dacă mesajul Casei Regale privind propria-i determinare în asumarea noului destin al țării ar fi încă și mai lămurit. (Revista Timișoara, 13 iulie 2018)


Situațiunea (CV), articol publicat in anul 2018