Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Gânduri după 10 august

În ultimii doi ani, prin #rezist și cozile de topor din țară, GDS-iste mai ales, s-a încercat să se dezbine și să se pună în conflict românii din țară. Pentru că nu s-a reușit, s-a încercat punerea în conflict a românilor din țară și din diaspora. E pe cale să se rateze din nou. Începe să depindă aproape de fiecare dintre noi să putem sta în calea răului.
*
Dragnea-PSD și Tăriceanu-ALDE au făcut și ei parte, într-o anumită măsură, din Sistemul ticălos de după 1990. Și totuși, iată, ei sunt singurii care, chiar și atât de târziu, după aproape trei decenii, s-au ridicat, cu orice risc, din interiorul Sistemului, împotriva lui și a aliaților profitori din exterior. De aici ura dezlănțuită împotriva lor.
*
            Îi respect și eu, ca și voi, pe românii din diaspora. Pentru curajul de a înfrunta atâtea dificultăți ca să aibă o șansă; pe care în mod normal ar fi trebuit s-o aibă acasă. Pentru faptul că țara le-a rămas, cu toate acestea, locul cel mai drag de sub soare. Pentru faptul că bună parte a câștigului pentru care au muncit din greu acolo l-au adus în țară, dându-i astfel, indirect, o susținere de mare ajutor. Cunosc zeci de asemenea oameni. Cei mai mulți sunt de părere că răspunderea pentru cele din țară revine tuturor celor ce au guvernat după 1989. Ieri, din peste 4 milioane, în piață au fost, cred, nu mai mult de câteva mii. Se cuvine să-i privim cu respect iar guvernanții să audă glasul lor. Ideal ar fi fost să fie organizați și să aibă reprezentanți cu care să se poată dialoga. Astfel ar fi evitat și să fie parazitați și afectați, cum am văzut, de diversiunile #rezist & Co, instigați de atâta timp de alde Liiceanu și alții ca el.
*
Să fii comandant suprem al forțelor armate și să condamni Jandarmeria – în mod public și instigator – pentru că aseară și-a îndeplinit atribuțiile nu poate fi decât o culme a nesăbuinței de care numai d-l Iohannis poate fi în stare.
*
Se îndoiește cineva că România e, încă, un stat al procurorilor și al Sistemului odios continuat prin Iohannis de la Băsescu? Dacă nu, atunci nimeni să nu se mire dacă din beciurile de anchetă ale Parchetului vom afla că atacatorii tinerei de la Jadarmi au fost de fapt oamenii Puterii. Vă mai amintiți de înscenarea pusă la cale de procurorii lui Băsescu, cu un deținut șantajabil, care i-a trimis o scrisoare de amenințare judecătoarei Curții Constituționale Aspazia Cojocaru (în prealabil cu adevărat șantată de Băsescu și Coldea ca fostă colaboratoare a Securității)? Un scenariu diabolic prin care regimul Băsescu și susținătorii lui din exterior (aceiași care vor să-și impună și astăzi voința în România) au anulat un referendum perfect valid, susținut de 7,4 milioane de români.
*
Deutsche Welle scrie că "Ce se întâmplă în România în aceste zile nu e democraţie". Păi sigur că da, democrație e doar atunci când o lași pe Frau Kanzlerin să-ți anuleze cum vrea ea referendumurile.
*
Niște politicieni austrieci, din extrema dreaptă aflată la guvernare, au cerut deja ca România să nu preia președinția UE dacă Guvernul social-democrat de la București nu pleacă. De ce să plece? Pentru că Jandarmeria ar fi folosit forța zilele trecute. Dar avem noi a primi, oare, lecții de la niște extremiști? Sau, cumva, în subtext e vorba de altceva? Am putea fi iertați dacă, să zicem, le-am lua americanilor exploatarea gazelor din Marea Neagră și am da-o și pe aceasta OMV-ului?
*
Dacă Bruxellesul are în plan să dicteze din nou împotriva suveranității României, astăzi prin urmașul demn al lui Traian Băsescu, nu e deloc vreo nevoie stringentă să preluăm președinția unei Uniuni Europene (parțial) ostile.
*
            Domnule Iohannis, diferența dintre dvs și regii noștri, de dinastie germană, pare să fie aceea dintre niște mari patrioți și – să mă iertați – un trepăduș detestabil.
*
Din interese nenorocite, se încearcă să fim tot mai manipulați și dezbinați. Ca să nu rătăcim, ar fi bine să privim către Casa Regală. (Revista Timișoara, 24 august 2018)


Gânduri după 10 august, articol publicat in anul 2018