Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CVIII)

Nu va mai trece mult și românii vor trebui să se concilieze cu istoria lor de dinainte și de după 1989. Însă nimeni nu va avea dreptul să pretindă ca aceasta să se întâmple cu arhivele Securității sigilate în continuare ori prin amnistierea crimelor făcute împotriva românilor și a țării.
*
Nu avem voie să uităm nici măcar pentru o clipă: În timpul mandatului de primar al Sibiului, ONG-ul actualului președinte (Forumul Germanilor din România) a fost împroprietărit ilegal, și prin presiuni inacceptabile (interne și externe), cu imobile în valoare de circa 15 miliarde de euro.
*
Pe site-ul Casei Regale găsim o recapitulare riguroasă a relațiilor istorice române-germane din perspectiva Casei Regale a României. Aflăm și că anul acesta și anul viitor Familia Regală va face încă două vizite publice în Germania. Vor fi două bune oportunități ca România să se prezinte drept un partener demn și respectat al Germaniei, cum nu a fost aproape deloc în anii de după 1990.
*
Președintele Senatului, d-l Tăriceanu, și-a luat ca consilier pe probleme de limbă română pe Elena Băsescu: "Audierea fostului director al SRI la Comisie va fi o premieră inedită".
*
Cu discreția-i bine știută, Regele Mihai ne-a spus numai către sfârșitul vieții cam în ce mod l-au tratat vesticii, ca apărător al intereselor țării sale – atât în timpul războiului, cât și la sfârșitul acestuia și apoi în perioada comunistă. Cu ceva timp în urmă, prin Mesajul de după protestele violente de la București, Custodele Coroanei a făcut și ea o mărturisire în cam același sens. Reproduc două pasaje ale celor doi care ne dau suficiente motive de tristețe. „Pregătirile pentru 23 august începuseră de la sfârşitul lui 1942. Atât eu, cât şi partidele trimiseserăm emisari la discuţiile cu aliaţii de la Ankara şi Cairo, spunându-le: «avem nevoie de ajutor, vrem să ieșim din alianţa cu Hitler, dar nu o putem face singuri». Pentru ca mult mai târziu să înţeleg că toate apelurile de ajutor pe care le trimiteam americanilor şi englezilor ei le transmiteau şi ruşilor." "Regele Mihai și cu mine am cunoscut bine, în ultimii treizeci de ani, ce înseamnă să mergi prin lume pentru a susține cauza țării tale și să fii primit cu un zâmbet ironic."
*
Sunt de părere că e de dorit ca în continuare profilul identitar al Majestății Sale în cadrul Casei  Regale să fie tot mai bine conturat și pus în valoare.
*
După cum a reapărut la televiziuni fostul prezident securist, înclin să cred că pesta porcină se transmite totuși și la om.
*
A numi diversiunea din 10 august "Mitingul diasporei" e în sine o mare diversiune. Se aude și la voi, Televiziunea zisă română?
*
Viorica Dăncilă face niște dezacorduri că nici într-o mie de vieți n-o să fie în stare să fure cât a furat Băsescu în zece ani.
*
De câțiva ani toată presa ni-l prezintă pe fostul colonel SRI Daniel Dragomir ca pe un defector erou. Se pare că Securitatea ne crede pe toți îngrozitor de naivi.
*
Culmea lipsei de rușine: să încasezi lunar leafă de ministru al Mediului într-o Românie ca o groapă de gunoi.
*
La noi planurile de evacuare la incendiu sunt un fir al unei Ariadne cu coasă. (Revista Timișoara, 14 septembrie 2018)

Situațiunea (CVIII) , articol publicat in anul 2018