Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CIX)

Mi se pare că după câte a făcut în detrimentul Familiei Regale, pretenția fostului Principe Nicolae (trâmbițată în toată presa) ca Principesa Moștenitoare să-i fie nașă la nuntă e complet lipsită de decență (sugerând chiar intenția unei noi provocări care să-l victimizeze și să pună într-o lumină proastă pe mătușa lui).
*
Să rememorăm. Visul Sistemului și fostului prezident securist de a pune mâna (prin PDL) pe Partidul Brătienilor s-a împlinit la finalul mandatelor numitului Băsescu, cu concursul major al lui Crin Antonescu. Moment în care PPE, partidul european al lui Băsescu și al Sistemului său, recompensează pe consoarta lui Antonescu cu poziția de vicepreședinte al Parlamentului European, șefia PNL e preluată de fiul unui ofițer securist (Orban) iar Antonescu dispare foarte bizar nu se știe unde. Pentru ca zilele acestea dubiosul să reapară senin – și să facă ce? Să se alăture și el vehement celor care de câteva luni supun unui nemaivăzut linșaj pe Liviu Dragnea și PSD (vinovați, se pare, de trei lucruri unul mai grav decât altul: intenția de a distruge Sistemul securist; emanciparea țării de sub interese străine nelegitime; promovarea referendumului pentru familia naturală).
*
Două vorbe despre o altă importantă cauză din care Justiția noastră e mai mult o caricatură – cauză despre care nu vorbește nimeni și pe care o datorăm în egală măsură "experților" din politică, din Justiție și societatea civilă. După ce stabilește că Justiţia se înfăptuiește prin instanțele judecătoreşti iar CSM este garantul independenţei Justiţiei, Constituția marelui impostor Iorgovan mai drecretează, aberant, și că din CSM trebuie să facă parte și procurorii.
*
Ar putea să fie doar o chestiune de luni până când lumea în care trăim să devină de nerecunoscut.
*
Am mai spus-o, și o repet: în România una dintre mizele modificării Constituției în sensul căsătoriei dintre un bărbat și o femeie este și aceea de a nu se ajunge ca Biserica să fie obligată să căsătorească cupluri homosexuale. Așa se explică de ce adversarii ideii împrăștie insistent diversiunea că nu e nevoie de modificarea Constituției câtă vreme Codul civil prevede deja căsătoria tradițională. Ce vor ei să ascundă e că numitul Cod este în acest moment perfect neconstituțional – fapt de care s-ar vrea profitat pentru a se ajunge la încheierea în țară a unei prime căsătorii homosexuale (care, ulterior, pe baza principiului non-discriminării, ar deschide, evident, o cale fără de sfârșit).
*
Regele Mihai nu a ezitat vreodată să scoată din linia de succesiune pe oricine a încălcat exigențele de conduită ale Familiei sale. Un exemplu, din 2013, anterior și asemănător cu cel din 2015 al fostului Principe Nicolae (nepotul Regelui) a fost cel al fiicei sale, Irina. Între cele două cazuri, deși esențial comparabile în fapt, a existat o mare diferență de raportare la ele. Dacă în cazul Irinei acolo unde Regele a pus punct nimeni nu a mai avut de adăugat ceva, cea de-a doua decizie a fost și este contestată, din afara Familiei Regale, în mod virulent. Explicația este în principal aceasta: adversarii cei mai înverșunați ai Regalității au găsit în fostul Principe un aliat nesperat vreodată împotriva Familiei Regale și a celei pe care Regele însuși a desemnat-o să-i succeadă.
*
A numi diversiunea din 10 august "Mitingul diasporei" e în sine o diversiune. Se aude și la voi, Televiziunea zisă română?
*
Am ajuns – nebunia nebuniilor – să mai scriu și de bine despre PSD. Desigur nu exclud ca peste ceva timp să regret. Dar ce poate să însemneze asta pe lângă alte atâtea dezamăgiri pe care cu toții le-am trăit după 89? Și – atenție! – nu din cauza unui Liviu Dragnea și a altora ca el. Mi se pare de ajuns să ne gândim numai la cât din răul din ultimele trei decenii se datorează elitelor intelectuale și civice, dilentantismului și lipsei lor de probitate. (Revista Timișoara, 21 septembrie 2018)

Situațiunea (CIX) , articol publicat in anul 2018