Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CX)

Se prea poate ca apropiatul referendum pentru familie (pe care președintele Iohannis l-a incriminat încă din capul locului) să fie prilejul unei noi diversiuni împotriva României. Iar Bruxellesul să pretindă ca și rezultatul acestuia să fie anulat. Apropo, nu cred că în context este întâmplătoare intimidarea forțelor de ordine (condamnarea de către d-l Iohannis a Jandarmeriei la 10 august, urmată de punerea sub acuzare a comandanților ei de către Parchet și linșarea lor în stradă de către anarhiștii #rezist).
*
Alertă de călătorie pentru județul Vaslui: localnicii s-au apucat de făcut țuica.
*
Ca unul care știe binișor despre ce e vorba, România are nevoie de investiții minime ca să rezolve problema supraaglomerării din penitenciare (prin reamenajări, folosirea de clădiri dezafectate ale Armatei etc). De ce n-o face? Inclusiv pentru a-și bloca rolul de la CEDO cu asemenea cauze (extrem de numeroase și judecate cu prioritate, dat fiind că este vorba despre "tratamente inumane și degradante"). În felul acesta Guvernele noastre reușesc să amâne și 12-13 ani examinarea plângerilor vizând alte încălcări ale Convenției europene (între ele și cele ale dreptului la un proces echitabil ori ale dreptului de proprietate – acestea din urmă presupunând cel mai adesea despăgubiri mari). Și, în acest fel reușesc și să descurajeze cetățenii proprii să se mai plângă CEDO, dat fiind termenul foarte mare de soluționare a plângerilor.
*
Atunci când ne judecăm copiii pentru greșelile lor, să nu uităm că ei, se deosebire de noi, s-au născut și trăiesc într-o lume aproape imposibilă.
*
Dragnea a câștigat războiul cu Firea. Normal, la noi, politicienii câștigă mereu. Inclusiv atunci când pierd. Apropo, cu poalele din nou în cap Firea îl acuzase pe Dragnea inclusiv că "n-a suportat niciodată ca în partid să-i facă cineva concurență imagologică" (de imagine, cică). Aspida asta moldoveancă se dovedește mai rea ca nevasta lui Socrate și, turuind cuvinte pe care nu le pricepe, mai agramată ca Elena Băsescu.
*
Mi se pare că după câte a făcut în detrimentul Familiei Regale, pretenția fostului Principe Nicolae (trâmbițată în toată presa) ca Majestatea Sa, Custodele Coroanei să-i fie nașă la nuntă e pțin cam insolentă (sugerând chiar intenția unei noi provocări care să-l victimizeze și să pună pe Majestatea Sa într-o lumină proastă).
*
Culmea lipsei de rușine: să încasezi lună de lună leafă de ministru al Mediului într-o Românie ca o groapă de gunoi.
*
Când securiștii se evaluează între ei: "Timp de 36 de ani am fost evaluat numai foarte bine" (procurorul general Augustin Lazăr).
*
Pentru iertarea păcatelor și mântuirea noastră Fiul lui Dumnezeu a primit să moară, și încă pe cruce. De aceea, atunci când păcătuim îl întristăm foarte. Și totuși, greșim atunci când, făcând un păcat, ne așteptăm temători să ne și pedepsească. Dumnezeu este dragoste nemărginită și îndelungă răbdare. Ce vrea El, este să ne pocăim și să ne străduim să ne îndreptăm. Iar pedeapsa Lui vine numai atunci când, și câtă e necesară, în scop pedagogic.
*
În Parlamentul European, la începutul lui octombrie, după ce va da explicații despre 10 august și despre Justiție, Viorica Dăncilă va trebui să ceară și ea explicații Bruxellesului provocator: De ce divizați Europa între bogați și săraci? De ce țările bogate fac presiuni incredibile ca România să cedeze pe mai nimic până și resursele din Marea Neagră, Portul Constanța etc? De ce ne-ați anulat referendumul prin care Băsescu a fost demis? De ce faceți presiuni împotriva referendumului pentru familie? De ce tăceți despre protocoalele secrete prin care Băsescu a subjugat Justiția serviciilor secrete? De ce ați făcut liste secrete cu cei pe care voi ați vrut ca Justiția română să-i condamne neapărat? De ce jandarmii țărilor bogate își molestează concetățenii în situații absolut incomparabile cu cea din 10 august, când anarhiștii #rezist au urmărit ocuparea sediului Guvernului? (Revista Timișoara, 28 septembrie 2018)

Situațiunea (CX), articol publicat in anul 2018