Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CXIII)

Anul Marii Unirii – cinste celor de atunci! „Ofițeri și soldați ai Armatei I române, din acest moment am luat comanda Armatei și cer imperios la toți, de la general la soldat: în primul rând apărarea cu viața a sfântului pământ al țării noastre, apărarea vetrei strămoșești, a ogorului și a cinstei numelui de român. Cer la toți cea mai deplină ascultare și cea mai strictă executare a ordinelor. Trupa care nu înaintează, să moară pe loc” (Generalul erou Ion Dragalina).
*
Actuala guvernare PSD-ALDE e și ea prea puțin responsabilă în privința cheltuielilor bugetare (mai ales în condițiile în care există semne că lumea se apropie de o nouă criză). Între multe altele, a avea 1,4 milioane de bugetari e cu totul nepermis (și asta în vreme ce în jur de 4 milioane de români se află la muncă în străinătate).
*
Altă diversiune, pentru o altă instigare securistă, a românilor împotriva profesorilor. Școlile și profesorii sunt acum de vină că implementează grozăviile sodomite ratificate în 2016 de politicienii noștri prin Convenția de la Istanbul. Grozăvii ratificate încă o dată de aceeași politicieni (pe care am ajuns să nu mai vreau nici să-i calific) prin sabotarea recentului referendum pentru familie. Iată otrava strecurată în trei locuri din Convenția pretinsă a “preveni violența domestică”, otravă pe care politicienii s-au făcut că n-o văd: „Părţile vor lua măsurile necesare pentru a promova schimbările în modelele sociale şi culturale de comportament, în vederea eradicării prejudecăţilor, obiceiurilor, tradiţiilor şi a altor practici, care sunt bazate pe (...) pe stereotipii de gen” [art 12, pct 1]; „Genul”/ sexul – nu mai este un dat natural (de la Dumnezeu) – ci, atenție, “un construct social pe care o societate dată îl consideră adecvat” [art 3, litera c]; „Părţile vor face demersurile necesare pentru a include material didactic pe probleme cum ar fi (...) rolurile de gen ne-stereotipe, adaptate capacităţii în evoluţie a elevilor, în curriculumul de la toate nivelele de educaţie” [art 14 pct 1].
*
Monarhiștii de altădată Caramitru și Rebengiuc, ce mi-au fost și ei colegi la Alianța Civică, au ajuns să facă tot felul de  măscări, pe la nu știu ce festival de teatru, cu Coroana Regală a României. Ce, Doamne iartă-mă, mai aveți și voi, prieteni, prin cele arhive, de parcă vă țin tartorii securiști numai în misiuni?
*
De la anul,
d-l Iohannis o să facă naveta la Sibiu cu o drujbă cu reacție, donație a austriecilor de la Schweighofer.
*
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vorbit zilele trecute despre "prezența unui avion de vânătoare rusesc în apropierea spațiului aerian românesc". Mai multe televiziuni au luat foc instant: "Rușii au violat spațiul nostru aerian". Fix ca în vara lui 2013, după o bălmăjeală a ministrului de atunci, Mircea Dușa. După 1990 am scris de mai multe ori despre "rusofobia ca snobism". Adică moda de a fi rusofob exclusiv ca să fii privit automat drept pro-occidental și anti-comunist (deși simandicoșii intelectuali în chestiune, mai ales ei, numai asta nu fuseseră sub comunism). Însă lumea a evolut, și odată cu ea și rusofobia (altminteri încă justificată la cei de bună credință, de vreme ce rănile istoriei sunt încă deschise). Așa că rusofobia a ajuns un băț numai bun de băgat prin gard, de unii de pe aici și de pe aiurea.
*
În lumea creștină, nimeni dintre cei ce cred că Dumnezeu există (și care este cât de cât coerent rațional) nu poate fi de acord cu căsătoria unisex. (text trimis revistei Timișoara la 26 octombrie 2018, neexistând însă confirmarea publicării lui)


Situațiunea (CXIII) , articol publicat in anul 2018