Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CXVII)

Cred că numai refacerea unității creștine (cu bune premise azi) și revenirea la credință în acea parte Europei descreștinate mai pot evita o nouă tragedie mondială.
*
Iată că nici după 30 de ani de la prăbușirea imperiului comunist noi nu am reușit reîntregirea. Ce națiune europeană ar mai fi ratat atât de mizerabil? În zilele acestea, ale Centenarului, mi-am pus de mai multe ori această întrebare. Iar răspunsul l-am avut, întreg, chiar în cele ce se petreceau de 1 Decembrie la Alba Iulia – privind când la viermuiala politică pestilențială, când la urmașii lui Ferdinand Întregitorul. Și înțelegând parcă mai bine ca oricând de ce coroana nu stă pe capete pătrate, de ce nu dezbină și nu se poartă cu necuviință.
*
Într-un top al celor mai de succes tandemuri politice of all time d-l Băsescu și Elena Udrea ocupă poziția 69.
*
Mircea Cărtărescu, titanul de alpaca, în vara lui 1990: "În locul în care se află acum, Ion Iliescu mi se pare omul cel mai potrivit."
*
Privind la puzderia de parade militare din 1 Decembrie, mă gândeam cum, ca ofițer, m-a ferit bunul Dumnezeu să-i dau onorul lui Ceaușescu, dar și, iată, unora ca Iohannis, Dragnea și Orban.
*
Așa, deci, la 1 Decembrie noi am anexat Ardealul, o parte din Ungaria... Iată ce fals istoric ofensator ne aruncă în obraz partenerii germani prin intermediul Televiziunii publice ZDF. Și încă în zilele Centenarului Marii Uniri. Acum îi mai e cuiva greu să-și dea seama cine s-a opus de fapt, în cele trei decenii de după prăbușirea imperiului comunist, anulării efectelor Pactului criminal Hitler-Stalin? În sfârșit, în ultimul timp mi-e realmente teamă că Germania d-nei Merkel se îndreaptă într-o direcție de-a dreptul periculoasă.
*
E deja o modă ca politicienii partidelor aflate acum la guvernare să incrimineze tot mai vocal Bruxellesul și Washingtonul (din perioada administrației precedente) pentru că, în special în deceniul Băsescu, au inspirat și încurajat ca SRI și DNA să exercite un control greu de imaginat asupra Justiției. Două lucruri cred că trebuie spuse aici. Primul, că reprezentanți la vârf ai celor două partide au știut bine și chiar au girat, în special ca membri ai CSAT, aceste lucruri. Al doilea că, într-adevăr, partenerii noștri au făcut ca Justiția română să traverseze o perioadă dintre cele mai negre din istorie – iar aceasta în timp ce României i se țineau public lecții cinice despre independența Justiției. Și totuși, după europarlamentarele de anul viitor dialogul cu Bruxellesul va trebui normalizat – desigur, în măsura în care așa ceva se va mai dovedi posibil. De partea cealaltă, se cuvine, cred, să fie valorificate, inclusiv în sensul acesta, excelentele premise ale relației cu actuala administrație de la Washington.
*
Berlinul d-nei Merkel și Bruxellesul neo-marxist au susținut în președinții Băsescu și Iohannis, cu premeditare, doi adversari ai revenirii României la monarhie – și, prin aceasta, și ai stopării distrugerii țării.
*
Politrucii republicii noastre staliniste au stat cu toții, mai mereu după 89, cu interesul național pe buze, voind să ne spună astfel cât de patrioți sunt ei. Treaba asta e, însă, ca și cum cei ce înjură de Dumnezeu ar pretinde că sunt credincioși întrucât înjurătura lor e o mărturisire a existenței lui Dumnezeu.
(text trimis revistei Timișoara la 7 decembrie 2018, neexistând însă confirmarea publicării lui)


Situațiunea (CXVII) , articol publicat in anul 2018