Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Situațiunea (CXVIII)

Nu mă duc la biserică pentru că unii preoți sunt lacomi. - Dar la doctor de ce te duci, că și unii doctori sunt lacomi?
*
Când nu vreau ca Securitatea să-mi citească scrisorile, lipesc plicurile cu scotch. Să vedeți poștărițe furioase... Și care, nu știu conform căror instrucțiuni (dar aflu eu), mă și pun să scriu și să iscălesc că eu am pus scotchul.
*
Când istoria e cinică: președintele turc Erdogan despre revolta „vestelor galbene" din Franța: "Urmăresc cu îngrijorare intervențiile disproporționate ale Poliției franceze împotriva propriilor cetățeni."
*
De unde vin, unde mă duc?/ Ce-ți pasă ție că-s ateu,/ Având ca mamă pe un cuc,/ Iară ca tată-un cimpanzeu?
*
Zilele din urmă fac o porcărioară în trafic. Polițistul observă, vine la mine, mă recunoaște și mă ia la rost: – Domnu' Stan de ce încălcați legea? – Da' doamna Carmen de ce nu se duce domne la Parchet? Omul legii face ochii mari – apoi înțelege, râde cu gura pân' la urechi și mă lasă de mă duc în durerea mea. Apropo, d-l Iohannis a avut recent cuvinte de grea ocară pentru Ceaușescu. Păi, d-le prezident, condamnați cum știm, Nică Pingelică și nevastă-sa au înfruntat cu demnitate plutonul de execuție – în timp ce doamna dvs se pișă pe ea de două ori pe zi la gândul că va da ochii cu procurorii pentru furtișagurile la care v-ați dedat împreună.
*
Un judecător fără conștiință și frică de Dumnezeu e pur și simplu un pericol public. Și, vai, ce nenorocire mai e la noi...
*
Apropo de apropo, ultima dată d-na Carmen nu s-a prezentat la Parchet din motive medicale. Are boală pe Băsești c-au furat mai mult ca ei.
*
Tulburătoare această coincidență la scara istoriei umanității: calul lui Caligula și EBA au fost senatori numai cât stăpânii lor au fost împărați.
*
Preafericitului nostru îi cam plac laudele. Și totuși, să fim corecți, nu-l întrece pe Ceaușescu.
*
Credeți-mă, e o pură întâmplare că doamna are dosar penal iar domnul de la Cotroceni a blocat legea declasificării Protocoalelor securiste.
*
"România lucrului bine făcut" nu poate fi decât o pură demagogie față cu diletantismul și vrajba patronată de fruntașii noștri republicani.
*
"Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri." Dacă Dumnezeu ne-ar lua mereu în serios când zicem asta, cred c-ar fi vai de mămăliga noastră.
*
În tentativa PNL de a-l da jos de la șefia Camerei Deputaților pe Dragnea, Raluca Turcan l-a luat ostatic pe tartorul PSD-ist, i-a tras un genunchi între picioare și apoi i-a căutat în pantaloni socoteala de la Tel Drum. Șefa DNA a clasat imediat dosarul, găsind că proba e neconvingătoare.
*
În ultimele două luni, în contrast izbitor cu conduita tradițional și firesc echilibrată a Casei Regale, realizatorul de la Ora Regelui Șerban Iancu a atacat, pe rând și din senin, ierarhia Bisericii Ortodoxe, clasa politică de-a valma și Rusia. Dar a și popularizat ideea că, după moartea Regelui Mihai, la nivelul Familiei Regale am fi avut de-a face cu "un hiatus". Așa încât mă întreb dacă d-l Iancu nu calcă cumva pe urmele fostei colege Marilena Rotaru.
*
De ziua de mâine, de nevoile și greutățile noastre să ne îngrijim, dar să nu ne îngrijorăm.
*
"Tinerii de azi nici nu merg la Biserică, dar nici măcar un păcat nu sunt în stare să facă cum trebuie" (Părintele Arsenie Papacioc).
*
Mă tem că despre d-l Constantinescu istoria va reține nu atât ce-a făcut (mai nimic), ci mai ales ce n-a făcut – de exemplu că n-a făcut mineriade, n-a vândut Flota, n-a avut 14 dosare penale șamd.
(Revista eCreator, 26 decembrie 2018)


Situațiunea (CXVIII) , articol publicat in anul 2018